Fotbal intern

Hermannstadt are stadion nou! Cum arată arena echipei din Liga 1 Betano care a costat 17 milioane de euro. VIDEO

18.04.2019 | 20:38
Hermannstadt are stadion nou Cum arata arena echipei din Liga 1 Betano care a costat 17 milioane de euro VIDEO

Hermannstadt, echipă antrenată de Vasile Miriuță, are stadion nou! Gruparea din Liga 1 Betano va juca în sfârșit meciurile pe arena din Sibiu, cea care are acum 19.000 de locuri și care a costat nu mai puțin de 17 milioane de euro. VEZI VIDEO MAI JOS!

Hermannstadt are stadion nou

Arena din Sibiu trebuia să fie gata în toamna anului 2018, dar oficialii echipei Hermannstadt speră ca elevii lui Vasile Miriuță să joace începând cu luna viitoare pe arena modernizată. Până atunci, fotbaliștii grupării din Liga 1 Betano au efectuat deja primul antrenament pe noul stadion.

Am făcut primul antrenament pe noul stadion din Sibiu. Mai sunt câteva scaune de pus la o tribună, dar condiţiile vor fi bune, pentru că se lucrează în continuare. Acum, la stadiul în care se prezintă, arată foarte bine. Există foarte multă dorinţă din partea organelor locale şi din partea celor de la club. Va fi o mare emulaţie când se va juca primul meci aici, cu Chiajna, a spus Iuliu Mureşan, noul director executiv al grupării din Sibiu, în ProSport.

Vechiul stadion a fost construit în 1927

Construit în 1927, stadionul din Sibiu a fost renovat în 2006 și are 13.000 de locuri și gazon natural. În 1927 a purtat numele de Stadionul de educație fizică, iar în perioada 1977 – 1981 a fost dotat cu tribune din beton pentru 12.000 de spectatori. Arena dispune și de o tabelă electrobică, iar în momentul în care CSU Voința Sibiu a promovat în Liga 1 Betano au fost montate aproximativ 9.000 de locuri,.

Actuala arenă se întinde pe 32.000 mp, iar printre altele s-a realizat și o pistă de atletism din tartan. S-a montat o instalație de nocturnă, precum și o tabelă electronică modernă. Primăria din Sibiu a cerut ca gazonul să fie înlocuit și să se adauge un sistem de încălzire. Sala de atletism o să fie și ea modernizată complet și o să fie menajată o parcare cu 240 de locuri.

Tags: