Fotbal intern

Hermanstadt se pregăteşte de un nou sezon de pribegie! Primăria Sibiu a anunţat abia intrarea în a doua fază a lucrărilor de modernizare a stadionului

13.05.2019 | 11:55
Hermanstadt se pregateste de un nou sezon de pribegie Primaria Sibiu a anuntat abia intrarea in a doua faza a lucrarilor de modernizare a stadionului
ADVERTISEMENT

Hermanstadt se pregăteşte de un nou sezon de pribegie, dacă, bineînţeles, va reuşi, mai întâi, să îşi asigure supravieţuirea în Liga 1 Betano. Echipa pregătită de Vasile Miriuţă se află pe locul 12, locul de baraj cu formaţia de pe poziţia a treia din Liga 2, la momentul actual U Cluj, cu 22 de puncte, dar lupta e dură, pentru că locul 11, FC Voluntari, are 23 puncte şi locul 13, primul retrogradabil, Dunărea Călăraşi, 21 de puncte.

Hermanstadt mai are de aşteptat până să joace pe teren propriu. Ce anunţ a făcut Primăria Sibiu

Sibienii nu au jucat nici un meci din acest sezon în faţa propriului public şi nici  viitorul sezon nu au speranţe că se va întâmpla acest lucru. Întrucât primăria se mişcă la viteza melcului şi întregul sezon cei de la Hermanstadt au jucat fie la Târgu Mureş, fie la Piteşti, plătind chirii substanţiale. Este foarte greu să obţii multe puncte în aceste condiţii, practic jucând toate meciurile considerate acasă numai în deplasare.

ADVERTISEMENT

Poate că Hermanstadt s-ar fi aflat acum pe un loc linştit şi nu ar fi trăit fiecare minut de meci cu sufletul la gură, dacă va scăpa sau nu, dacă va da sau nu baraj. Dar Primăria sigur e pe loc retrogradabil cu promisiunile făcute. Iar acum, culmea ridicolului, anunţă cu emfază în presa locală faptul că s-a încheiat prima etapă de modernizare a stadionului şi se trece la etapa a doua, care este şi cea mai grea şi mai importantă.

stadion Sibiu, Aşa arată în machetă noul stadion din Sibiu. Când va fi gata nimeni nu ştie
stadion Sibiu, Aşa arată în machetă noul stadion din Sibiu. Când va fi gata nimeni nu ştie

Practic, în etapa I doar s-au demolat vechile tribune!

’’Primăria Sibiu va continua modernizarea stadionului, o procedură de achiziție fiind deja în curs pentru etapa II care presupune printre altele reconstruirea tribunelor demolate, amenajarea unui sistem de nocturnă și tabele electronice de scor, realizarea unui sistem de sonorizare și supraveghere video, înlocuirea completă a suprafeței de joc, reabilitarea și dotarea corespunzătoare a sălii de atletism și amenajarea locurilor de parcare’’ – se precizează în comunicatul oficial al edililor urbei de pe Cibin.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, nu s-a a făcut în prima etapă decât demolarea vechilor tribune şi greu abia acum începe. Ce speranţe să îşi mai pună fotbaliştii că va veni şi momentul în care Hermanstadt va juca într-adevăr pe teren propriu, în prezenţa a câtorva mii de oameni, în loc de zecile de fani risipiţi în imensitatea tribunelor goale de la Târgu Mureş sau Piteşti?