News

HORIA IVANOVICI scrie cu inima grea: “Vreau să-mi cresc copiii în România lui Halep, nu în România Anei Maria Prodan!”

14.07.2019 | 17:05
HORIA IVANOVICI scrie cu inima grea Vreau sami cresc copiii in Romania lui Halep nu in Romania Anei Maria Prodan

În ziua în care S1mona Halep înnobila România, sunetul unei palme dezgustătoare ne oripila auzul. Anamaria Prodan tocmai îl lovise violent, din tot sufletul, pe protejatul ei, Dan Alexa, efemerul antrenor al Astrei. O palmă, un pumn chiar, cum se vede în toată splendoarea sa pe filmarea colegilor de la sport.ro, care tocmai dăduseră o adevărată şi românească lovitură de presă! Scenă indecent de publică, la vestiare, după egalul giurgiuvenilor cu Botoşaniul.

“O dăm?”, “N-o dăm!”, am convenit rapid cu colegii din redacţie, deşi eram toţi conştienţi ce trafic vom pierde… Ca idee, la un moment dat, sport.ro avea peste 8.000 de cititori pe minut, care vizionau cu pupilele dilatate şocantul clip. De ce n-am dat-o, când toţi ceilalţi se bălăceau în imaginile respective? Simplu! În sâmbăta când Halep scria istorie, gestul Anei mi-a sugerat fix un scuipat trântit pe blazonul campioanei de la Wimbledon. Şi am hotărât să nu întinăm blazonul. Şi nici site-ul!

Unde s-a ascuns Ana? Ce s-a întâmplat cu fata ambiţioasă, smart, cu acea sclipire magică în priviri?

Parcă providenţial am văzut în acelaşi timp cele două Românii: cea a lui Simona Halep şi cea a Prodancei! Atât de diferite, atât de inspiraţionale. Imediat după ce scena devenise publică, am sunat-o pe impresară: “Ana, spune-mi că nu eşti tu!”. Răspunsul a venit în stilul casei: “A, nu ştii cum e presa? Nu mai pot eu! L-am luat aşa, puţin de gât, pe Dan, m-am apropiat mai tare de el că eram nervoasă, dar atât… De-ale noastre! Stai, că-l sun acum pe Săbău (n.r. Alexandru Săbău, coordonator Telekom Sport) să scoată ştirea. Cu sport.ro am vorbit deja, s-o şteargă”. Bineînţeles că nimeni nu s-a conformat! Niciunul dintre colegi n-a scos, n-a şters nimic! Mi-am privit telefonul, clipind nedumerit. Femeia mă minţea în faţă, cu un tupeu inimaginabil, afişând o nonşalanţă dătătoare de polemici: inconştientă sau pur şi simplu nebună? Heeeiii, Prodanco, tocmai te-a văzut o ţară întreagă cum i-ai dat un pumn la fraierul tău… Hello, cum adică nu s-a petrecut mare lucru? Pe bune, Ano?!

De-a lungul timpului, Fanatik şi familia Reghecampf au avut o relaţie de respect, chiar o alianţă tacită. Pentru că oamenii, el – antrenor, ea – impresar la debut, au demonstrat rezultate, au realizat ceva palpabil în viaţa asta… Şi noi, Fanatik-ul, la fel…  Dar în timp, căţărându-se pe scara succesului, Reghe a evoluat, Ana a involuat! Milioanele şi faima i-au luat uneori minţile fetei ambiţioase, smart, plină de viaţă şi odinioară cu acea sclipire magică în priviri. Comportamentul “Reginei-impresar”, cum o alintă prietenii apropiaţi şi chiar presa, s-a deteriorat faptă cu faptă, transfer cu transfer, înjurătură cu înjurătură, culminând cu acest pumn grotesc, care nu face cinste niciunui om, darămite unei femei! Un pumn care i-a făcut zob în 30 de secunde cariera lui Alexa, la care tocmai Ana a muncit atât de mult. Deja binevoitorii râd de bietul băiat, pe care l-au poreclit “antrenorul cu fustă”. Sunt curios cum va fi la prima şedinţă tehnică a lui Alexa cu bărbaţii? Sau la următoarele din cariera ce i-a mai rămas… Un pumn, care nu face bine nimănui, aţâţă zvonurile şi provoacă doar durere, mai ales sufletească. Un pumn care a stricat liniştea tuturor! Dar milioanele nu pot ţine loc de educaţie…

Declaraţia care oripilează: “M-am gândit să scrie presa numai de mine în ziua în care a câştigat Halep Wimbledonul!”

În loc să tacă înţelept, impresarul şi-a motivat apoi ieşirea cu o declaraţie la fel de jalnică precum gestul în sine: “Sunt obişnuită să fiu numărul 1 în presă şi în sport, şi am simţit că-mi ia faţa Halep… M-am gândit să scrie presa numai de mine în ziua în care a câştigat ea Wimbledonul! Glumesc, desigur…”, a bravat Prodanca pentru wowbiz.ro. Glumă, neglumă, o reacţie care nu merge nici pe post de hârtie igienică!

O declaraţie a unei impresare care pare că n-a înţeles nimic din grozăvia gestului ce a oripilat sau amuzat România, care trăieşte în lumea ei… Superioară, dezgustată de semeni, mereu pe cai mari şi neapărat sexy!

Acum câţiva ani, colegii de la gsp şi prosport o interziceau în publicaţiile lor şi făceau prima pagină cu Anamaria Prodan sub un imens felinar roşu. O culme a umilinţei exersată de o presă prea revanşardă. Pentru că mi s-a părut excesiv, Fanatik nu s-a raliat atunci la ostracizarea Prodancei. Azi, îi transmit public Anei că drumurile noastre se despart momentan. Poate se vor reîntâlni când vom împărtăşi amândoi aceleaşi valori morale. Şi în niciun caz nu mă erijez în vreun etalon al cinstei din presa românească. Am făcut, personal, destule greşeli la viaţa mea! Sper asta pentru viitor, fiindcă oricine merită o a doua şansă în viaţă. Mai ales un om talentat ca ea… Dar e prea mult! Trezeşte-te, fato! Ana, opreşte-te! Nu-i mai răni pe toţi cei din jurul tău! Nu te mai mutila singură! Ţi-a dat Dumnezeu tot ce ţi-ai dorit şi poate n-ai visat în această viaţă – familie, copii minunaţi, faimă, milioane – iar tu continui să fluieri în biserică. Acum câţiva ani, în plin război,  te plângeai la mine de Giovanni. Mi-l zugrăveai oribil, în cele mai urâte culori posibile. Astăzi, dacă ar fi să-ţi dau crezare, ai devenit imaginea în oglindă a ceea ce urai cel mai mult cândva! Un suflet schimonosit, ascuns sub hainele sclipitoare de firmă… Îţi sugerez, prieteneşte, un lifting rapid.

Ce vreau de la viaţă? Vreau să trăiesc în lojele aristrocraţiei londoneze, mâncând muşchi Wellington cu budincă Yorkshire, nu mâncând bătaie ca în Ferentari! Vreau să am tupeul lui Ţiriac, nu tupeu de neam prost! Şi mai ales, cel puţin azi, vreau să-mi cresc gemenii în România Simonei Halep, nu în România Aneimaria Prodan!

P.S. Că tot are poporul român gena umorului, să încheiem într-o notă distractivă 🙂 Poanta zilei îi aparţine fostului realizator Radu Banciu: “Lovitura anului n-a venit de la Wimbledon!”