Sporturi

Horia Tecău a ratat primul Grand Slam după 10 ani! Când va reveni pe teren

31.05.2018 | 17:26
Horia Tecau a ratat primul Grand Slam dupa 10 ani Cand va reveni pe teren

Cu probleme medicale de la începutul lunii aprilie, care l-au împiedicat să evoluez pentru echipa de Cupa Davis, Tecău (33 ani, 13 ATP la dublu) abia și-a revenit, însă nu poate juca la Paris, între 27 mai și 10 iunie.

Măcinat de probleme fizice care persistau de câteva săptămâni, Horia a urmat un program intens de fizioterapie, în timp ce partenerul său tradițional, olandezul Jean-Julien Rojer, a decis să evolueze în sezonul de zgură alături de pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi și de compatriotul Robin Haase.

O inflamație la fascia plantară dreaptă s-a transformat în ruptură și triplul învingător de Mare Șlem la dublu a fost nevoit să ia o pauză. El spune că își va lua tot timpul necesar vindecării, pentru a nu risca o agravare a problemei şi a lipsi mai mult din circuit.

Horia Tecău, nerăbdător să revină pe teren

Într-un interviu acordat gsp.ro, Horia Tecău spune că-şi doreşte să revină pe teren la antrenamente şi meciuri, dar că se bucură de pauză acum. “Sunt turneele pe care ne dorim tot timpul să le jucăm, dar sunt împăcat cu situația, există viață și în afara terenului de tenis. Mi-am ocupat timpul cu activități frumoase, mi-am văzut familia, prietenii, m-am bucurat de locurile favorite din București, de la munte, la mare… lucruri pe care le tot amânam.”

Horia spune că nu contează suprafața pentru revenire. “Și eu credeam că zgura e mai blândă, cu alunecare, pentru accidentarea mea, dar tot pe zgură am agravat-o. Nu vreau să mă duc la Wimbledon nepregătit, am nevoie să joc un turneu înainte și să am două-trei săptămâni de pregătire, fizică și tenis. Prefer să am răbdare și să fac totul corect. Atunci voi reveni, că va fi Wimbledon, Washington sau Cincinnati”, a spus campionul de la US Open 2017, conform gsp.ro.

Tags: