Sport

Tecău şi Rojer, aproape de eliminare. Au pierdut şi al doilea meci

Perechea Horia Tecău - Jean Julian Rojer a cedat, la mare luptă, al doilea meci de la Turneul Campionilor, după două tie-breakuri în faţa dublului Kontinen-Peers.
12.11.2017 | 11:00
Tecau si Rojer aproape de eliminare Au pierdut si al doilea meci

UPDATE: ora 15:40. Meci de-a dreptul dramatic între cele două dubluri. Tecău şi Rojer au pierdut primul set la tie-break, după ce reuşiseră la 5-4 pentru Kontinen şi Peers să facă break şi astfel să se intre în tie-break. În setul secund se părea că adversarii românului şi ai olandezului s-au desprins decisiv, conducând cu 5-2, dar din nou Rojer şi Tecău au renăscut ca prin minune şi s-a ajuns din nou la tie-break. Care a revnit din nou, cu 8-6, dublului Kontinen-Peers, care a fructificat astfel abia a 12-a minge de meci! În acest moment Tecău şi Rojer mai pot rămâne în concurs doar dacă francezii Herbert şi Mahut îi vor depăşi pe Harrison şi Venus. Dacă se impne perechea americano-neo zeelandeză, Rojer şi Tecău sunt definitiv eliminaţi. Calculele exacte stau astfel. Ca să se califice, Tecău şi Rojer, care au 1-4 la seturi, trebuie să bată în ultimul meci cu 2-0 pe Harrison şi Venus, dar condiţia este ca americanii să piardă cu 2-0 şi în faţa lui Herbert şi Mahut.


UPDATE, ora 13:30. Perechea Horia Tecău-Jean Julien Rojer a pierdut dramatic primul meci la Turneul Campionilor în faţa dublului francez Herbert-Mahut, după ce a avut minge de meci. Tecău şi Rojer sunt astfel obligaţi, pentru a spera la calificarea în semifinale, să învingă marţi în al doilea meci puternica pereche Kontinen-Peers. Meciul este programat să înceapă în jurul orei 14:10. Şi dublul Kontinen -Peers a capotat, neaşteptat, în primul joc, în faţa lui Harrison-Venus, aşa încât cine va ceda astăzi va fi eliminat.


UPDATE, ora 22:00 / În următorul meci, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer vor evolua împotriva dublului format din Henry Kontinen şi John Peers, pierzători în meciul dintre Harrison şi Venus. Meciul va avea loc marţi, la o oră ce urmează să fie stabilită. 

UPDATE, ora 21:57 / Horia Tecău şi Jean Julien Rojer pierd dramatic primul meci de la Turneul Campionilor împotriva francezilor Herbert şi Mahut. Dublul româno-olandez a câştigat cu 6-1 primul set şi au ratat o minge de meci în setul secund la 6-6, 6-5 în tiebreak. În supertiebreak, momentul decisiv a fost la 8-8 când Rojer a făcut o dublă greşeală. Francezii s-au impus cu 10-8 în supertiebreak. 

UPDATE, ora 21:44 / Setul secund a fost câştigat în tiebreak 7-6 (9-7) de Herbert/Mahut. Dublul Rojer/Tecău a ratat o minge de meci la 6-5 în tiebreak. Meciul se va decide în supertiebreak.  

UPDATE, ora 20:43 / Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au câştigat primul set al meciului cu perechea Herbert/Mahut, scor 6-1 

UPDATE, ora 20:10 / Start în primul meci de la Turneul Campionilor dintre perechile Tecău/Rojer şi Herbert/Mahut. 


Horia Tecău participă alături de Jean Julien Rojer la Turneul Campionilor de la Londra, în competiţia de dublu pentru al 3-lea an. Calificarea reprezintă confirmarea rezultatelor excelente obţinute de jucătorul nostru în acest an, alături de partenerul său clasic, olandezul Jean Julien Rojer.

Momentul decisiv în obţinerea calificării de către cei doi a fost reprezentat de cucerirea celui de-al doilea titlu de Grand Slam, în acest an, la Open-ul american de la New York. Victoria a venit ca o concluzie a performanţelor excelente obţinute în întreg circuitul US Open Series, cei doi cucerind şi titlul de la Winston Salem, în săptămâna premergătoare turneului de la New York. Horia şi Jules şi-au păstrat procentajul perfect în ceea ce priveşte finalele de Mare Şlem jucate împreună, după titlul obţinut la Wimbledon în 2015. Alături de fostul său partener, suedezul Robert Lindstedt, Horia a disputat 3 finale de Wimbledon (2010, 2011 şi 2012), toate pierdute.

Parcursul lui Horia Tecău spre Everestul tenisului

Debutul lui 2017 nu a fost tocmai de bun augur pentru una dintre cele mai longevive perechi ale circuitului ATP, primul titlu al sezonului venind abia în luna martie, la Dubai. Acest titlu a fost dublat de victoria de la Geneva din mai, însă înfrângerile timpurii de la Paris şi Londra au pus la îndoială posibilitatea celor doi de a mai avea succes în această formă a parteneriatului. Totul s-a schimbat însă în cea de-a doua parte a sezonului, perechea Tecău/Rojer fiind cea de-a 3-a echipă calificată la Turneul Campionilor de la Londra.

Suprafaţa de joc de la Turneul Campionilor, hard indoor, convine de minune stilului de joc propus de perechea româno-olandeză, aceasta fiind una dintre cele mai ofensive echipe prezente la Londra în acest an. Sorţii au fost de partea echipei Tecău/Rojer, favoriţii 3 fiind repartizaţi în grupa ce poartă numele fostei perechi olandeze Eltingh/Haarhuis şi avându-i ca adversari pe capii de serie 2, Kontinen/Peers, capii de serie 6, Herbert/Mahut şi capii de serie 8, Harrison/Venus. Horia şi Jules nu au palmares negativ cu vreuna dintre cele 3 perechi. 

Duminică, primul meci la Turneul Campionilor

Duelul de debut va avea loc duminică, în jurul orei 20:30, ora României, contra echipei Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, francezii fiind lideri mondiali pentru o bună bucată a sezonului precedent, nereuşind să repete însă şi în acest sezon performanţele. Cea mai periculoasă echipă din grupa lui Horia pare a fi cea de care Tecău si Rojer au dispus in semifinale la US Open, Henri Kontinen/John Peers. Perechea finlandezo-australiană a câştigat Turneul Campionilor în 2016, începând foarte bine şi acest an, cu titlu cucerit la Australian Open. Cei doi sunt redutabili mai ales în sală, stilul de joc deosebit de agresiv practicat de aceştia fiind greu de contracarat pe o suprafaţă atât de rapidă precum cea de la Londra. Cea de-a treia pereche, formată din Ryan Harrison şi Michael Venus este ultima calificată direct la Turneul Campionilor, unde se află în premieră, după ce la mijlocul anului au reuşit să obţină în mod surprinzător titlul la Roland Garros. VEZI TABLOUL MAI SUS ÎN GALERIA FOTO

Londra reprezintă unul dintre oraşele preferate pentru Horia Tecău din punct de vedere sportiv, aici izbutind pe lângă 4 finale la Wimbledon (una câştigată) şi cucerirea titlului de “campion al campionilor” în 2015, impunându-se după un parcurs fără cusur la ATP World Tour Finals. A fost probabil momentul de vârf al parteneriatului Tecău/Rojer, cei 2 reuşind atunci o performanţă extrem de rară, prin câştigarea Turneului Campionilor fără să piardă set. Finala a fost una istorică pentru tenisul românesc, din cealaltă pereche făcând parte Florin Mergea, alături de indianul Rohan Bopanna. Horia şi Jules s-au impus, 6-4, 6-3, reuşind să încheie anul clasaţi pe primul loc în ierarhia echipelor. VEZI VIDEO

Horia Tecău, de la Rojer spre Roger?!

Ajunşi la maturitate sportivă şi fiind una dintre cele mai sudate perechi ale momentului din vârful ierarhiei, se aşteaptă foarte multe de la Tecău si Rojer la Turneul Campionilor. Forma sportivă din acest sezon indoor nu a fost cea mai bună, însă nu o dată cei doi au demonstrat ca relaţia de prietenie pe care se bazează acest parteneriat îi poate scoate din situaţii dificile, fiind un lucru tot mai rar întâlnit în tenisul internaţional.
Au apărut întrebări cu privire la oportunitatea continuării acestui parteneriat, mai ales după ce, în 2016, în vederea Jocurilor Olimpice, Horia Tecău a făcut pereche alături de Florin Mergea în mai multe turnee, totul culminând cu argintul obţinut la Rio. A fost doar o etapă însă, Horia întorcându-se la parteneriatul cu Rojer, parteneriat ce avea să îi aducă un nou titlu de Grand Slam, pe hard-ul newyorkez. Glumind puţin, Horia a declarat că ar fi încântat dacă Roger Federer i-ar accepta propunerea şi i-ar acorda o săptămână din cariera sa pentru a evolua împreună la un turneu de dublu. Ar fi, poate, încununarea unei cariere strălucitoare pentru jucătorul nostru, ce a demonstrat în repetate râduri că performanţa şi bunul-simţ sunt atribute esenţiale pentru un campion. Roger Federer a facut pereche alături de marele său rival, Rafael Nadal, la Laver Cup, în ceea ce a fost supranumit “Meciul Secolului”. VEZI IMAGINILE MAI SUS ÎN GALERIA FOTO

Până atunci însă, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer caută cea de-a doua coroană a campionilor, în galeria celor mai mari nume, acolo unde nu poate fi vorba despre învingători şi învinşi. Doar despre campioni şi campioni ai campionilor.

17  titluri au la dublu ca echipă Tecău şi Rojer