Life

Horoscopul Orisha. Ce semn zodiacal ai în zodiacul african. Cum să îți activezi puterea din spatele zilei tale de naştere

Horoscopul Orisha, adică zodiacul african. Ce semn zodiacal ai, de fapt. Cum să îți mărești șansele de reușită în viață
27.04.2024 | 07:30
Horoscopul Orisha Ce semn zodiacal ai in zodiacul african Cum sa iti activezi puterea din spatele zilei tale de nastere
Horoscopul Orisha, zodiacul african. Sursa foto - freepik.com
ADVERTISEMENT

Termenul Orisha reprezintă o divinitate venerată în religia yoruba, cu origini în Africa și cu o prezență importantă în Cuba. Adepții acestei credințe practică un sistem sincretic, în care elementele religioase tradiționale se îmbină armonios cu influențele creștine, dând naștere Santeriei cubaneze, o formă distinctă de spiritualitate. Tradiția religioasă a Yorubalandului din Nigeria continuă să păstreze și să promoveze aceste credințe ancestrale.

Horoscopul orisha, horoscopul african

Orisha sunt entități semidivine, manifestând diferite aspecte ale existenței umane. Horoscopul Orisha, format dintr-o duzină de semne, atribuie fiecărei perioade a anului o divinitate specifică, în funcție de data nașterii individului. Să nu uitați nici de horoscopul aztec, unul pe care l-am prezentat pe larg. De asemenea, avem un material interesant pentru împătimiți. Și anume cele mai inteligente zodii din horoscop. Au mintea sclipitoare, succes în tot ce fac, nimeni nu mai e ca ele

ADVERTISEMENT

Oggún (22 martie – 20 aprilie)

Cunoscut ca orisha războiului, al fierarilor și al tehnologiei, Oggún este asociat cu puterea, curajul și determinarea. Nativilor acestei zile le sunt atribuite calități precum dinamismul, voința puternică și capacitatea de a conduce și inova.

Oko (21 aprilie – 21 mai)

Reprezentând fertilitatea pământului și prosperitatea rurală, Oko este legat de lucrul cu pământul și de respectul față de natură. Cei născuți sub acest semn sunt văzuți ca antreprenori harnici, dedicați și dornici să depășească orice obstacol în calea lor.

ADVERTISEMENT

Eleggua (22 mai – 21 iunie)

Ca și stăpân al cheilor destinului, Eleggua este considerat protectorul drumurilor și al comunicării. Persoanele născute în această perioadă sunt adesea asociate cu spiritul aventurii, al curiozității și al adaptabilității.

Oshún (22 iunie – 23 iulie)

Zeița iubirii, a frumuseții și a fertilității, Oshún aduce înțelegere și pasiune. Cei născuți sub acest semn sunt caracterizați de sensibilitate, creativitate și dorința de conexiune emoțională.

ADVERTISEMENT

Changó (24 iulie – 23 august)

Asociat cu focul și cu energia vitală, Changó simbolizează puterea și carisma. Persoanele născute în această perioadă sunt considerate lideri naturali, cu o abilitate impresionantă de a inspira și mobiliza pe cei din jurul lor.

Yemanya (24 august – 23 septembrie)

Ca și stăpână a apelor sărate și a emoțiilor profunde, Yemanya este considerată protectoarea familiilor și a comunităților. Cei născuți sub acest semn sunt descriși ca fiind înțelepți, empatici și devotați relațiilor umane.

ADVERTISEMENT

Obatala (24 septembrie – 23 octombrie)

Creatorul universului și al echilibrului, Obatala aduce pace și înțelepciune. Persoanele născute în această perioadă sunt caracterizate de răbdare, raționalitate și capacitatea de a rezolva conflictele în mod pașnic.

Orula (24 octombrie – 23 noiembrie)

Zeul divinației și al cunoașterii, Orula este considerat ghidul spiritual al omenirii. Cei născuți sub acest semn sunt adesea înțelepți, intuitivi și devotați în căutarea adevărului și a luminii interioare.

Babalú Ayé (23 noiembrie – 21 decembrie)

Protectorul sănătății și al prosperității, Babalú Ayé aduce vindecare și înțelegere. Persoanele născute sub acest semn sunt adesea văzute ca fiind compasiune, altruiste și pregătite să ofere ajutor celor aflați în nevoie.

Agayú Sola (22 decembrie – 20 ianuarie)

Stăpânul pustiului și al puterii distructive, Agayú Sola este asociat cu forța și hotărârea. Persoanele născute sub acest semn sunt considerate independente, ambițioase și cu un simț puternic al datoriei și responsabilității.

Ochosi (21 ianuarie – 19 februarie)

Ca și vânător divin, Ochosi este asociat cu justiția și corectitudinea. Persoanele născute sub acest semn sunt adesea văzute ca fiind dedicați, integri și cu un simț al dreptății bine definit.

Inle (20 februarie – 21 martie)

Zeul medicinii și al înțelepciunii, Inle este asociat cu vindecarea și introspecția. Persoanele născute sub acest semn sunt adesea percepute ca fiind înțelepte, empate și dedicați în căutarea armoniei interioare și a înțelepciunii spirituale.

ADVERTISEMENT