Fotbal intern

Zlatinski și-a găsit echipă. Unde pleacă de la FCSB mijlocașul adus de la Craiova

07.12.2018 | 13:22
Zlatinski sia gasit echipa Unde pleaca de la FCSB mijlocasul adus de la Craiova

Hristo Zlatinski, 33 de ani, știe deja unde se va transfera după ce va termina contractul cu FCSB. Mijlocașul bulgar adus de Gigi Becali la FCSB de la Craiova, pe finalul perioadei de transferuri, nu-și va prelungi contractul cu roș-albaștrii.

Angajamentul bulgarului cu echipa lui Gigi Becali este pe un an, urmând să expire pe 30 iunie 2019. FCSB are opțiune unilaterală de prelungire a contractului, dar nu o va activa. Pe de altă parte, nici mijlocașul venit din Bănie nu este încântat să mai rămână în actualele condiții.

Hristo Zlatinski pleacă de la FCSB la Lokomotiv Plovdiv

Hristo Zlatinski, care a ajuns la FCSB după ce a fost scos în decor de italianul Devis Mangia la Craiova, se gândește foarte serios să se reîntoarcă acasă, în fotbalul bulgar. Apropiații jucătorului spun că acesta a discutat deja cu Lokomotiv Plovdiv, formația care l-a lansat în fotbalul mare și unde Hristo își dorește să își încheie cariera.

Zlatinski nu poate pleca în pauza de iarnă, pentru că are deja două formații în CV în sezonul 2018/2019. El a jucat și pentru CS U Craiova, fiind integralist în Supercupa pierdută pe teren propriu, în fața campioanei CFR Cluj, și ulterior la FCSB. Deci până în vară ori rămâne la roș-albaștri, variantă clară, sau se întoarce la Craiova, opțiune de neluat în calcul.

Bulgarul crede că va câștiga cu FCSB al treilea titlu al carierei

Hristo Zlatinski are și un obiectiv personal pentru acest sezon. Chiar dacă este folosit foarte puțin de Nicolae Dică, și doar atunci când lipsesc mijlocașii defensivi, bulgarul crede că-și poate trece în palmares un nou titlu.

zlatinski vrea sa plece de la fcsb
Hristo Zlatinski, felicitându-l pe Rusescu după golul din Cupă cu Alba Iulia, crede că va lua titlul cu FCSB

El este convins că FCSB poate lua campionatul în actualul sezon, astfel că și-ar putea îmbogăți vitrina de trofee, unde stau deja două titluri de campion cu Ludogoreț și două cupe, una a Bulgariei, cu cei din Razgrad, și una a României, acum câteva luni, cu Craiova lui Mangia.

Cum l-a „blocat” Gigi Becali pe bulgar la venirea la FCSB

Chiar dacă nu joacă, Zlatinski nu face gălăgie sau valuri în presă sau prin vestiar. FANATIK a dezvăluit modul în care Gigi Becali și-a luat măsuri încă de la sosirea bulgarului de la Craiova.

Patronul FCSB i-a achitat la semnătură jumătate din contractul de 120.000 de euro, adică 60.000, urmând ca restul de 60.000 să fie plătit în 12 tranșe de câte 5.000 de euro. Astfel, bulgarul care va împlini 34 de ani pe 22 ianuarie 2019 acceptă actualul statut, știind că în fața sa trebuie să joace, printre alții, Nedelcu, Pintilii, Ovidiu Popescu, Lucian Filip sau Teixeira. Iar el doar când absentează aceștia.

  • 7 echipe are Hristo Zlatinski în CV: OFK Pirin, Bansko, Lokomotiv Plovdiv, Lokomotiv Sofia, Ludogoreț Razgrad, CS U Craiova, FCSB
  • 5 meciuri a jucat Zlatinski pentru roș-albaștri, două în Cupă și trei în Liga 1: prima repriză cu FC Botoșani, integralist cu FC Voluntari și 7 minute cu Astra Giurgiu. În acest sezon a mai jucat în campionat 35 de minute pentru Craiova, 0-1 la Sf. Gheorghe, cu Sepsi