Fotbal international

Ianis Hagi, debut perfect la Genk! Ce a făcut Gică Hagi la primul meci jucat pentru Real Madrid şi când a înscris prima oară în Spania! Video

27.07.2019 | 09:31
Ianis Hagi debut perfect la Genk Ce a facut Gica Hagi la primul meci jucat pentru Real Madrid si cand a inscris prima oara in Spania Video
Ianis Hagi, debut perfect la Genk! Ce a făcut Gică Hagi la primul meci pentru Real Madrid

Ianis Hagi a avut parte de debutul perfect la Genk. Mijlocaşul ofensiv de 20 de ani a intrat pe teren în minutul 74, iar după 110 secunde a reuşit să marcheze primul gol în tricoul noii lui echipe, aducând victoria campioanei Belgiei în runda inaugurală din Jupiler League.

Ianis Hagi, debut perfect la Genk. Cum a jucat Gică Hagi la primul meci pentru Real Madrid

Ianis Hagi a debutat cu gol la Genk, chiar sub ochii părinţilor săi. Marilena şi Gică Hagi au fost spectatori la primul meci al internaţionalului român în prima ligă din Belgia, iar mama fotbalistului de 20 de ani şi-a făcut cruce în momentul în care acesta era introdus pe teren de Felice Mazzu.

În urmă cu aproape 29 de ani, pe 2 septembrie 1990, Gică Hagi debuta la Real Madrid într-un meci cu Castellon din prima ligă a Spaniei. Spre deosebire de Ianis, “Regele” a fost titular, dar nu a reuşit să înscrie la debut. Cu toate acestea, fostul mare fotbalist a reuşit să ofere o pasă de gol pentru Manuel Sanchis, la singura reuşită a meciului. La trei săptămâni de la debutul pentru Real Madrid, Gică Hagi a reuşit să marcheze primul gol în tricoul “blanco”, în victoria de pe terenul celor de la Zaragoza, scor 3-1.

Ce au făcut alţi mari fotbalişti români la debut. Gică Popescu, gol la primul meci pentru Barcelona

În vara anului 1995, Gică Popescu se transfera la Barcelona şi reuşea să-i vrăjeacă pe fanii catalani încă de la primul meci. În prima etapă a sezonului 1995-1996, unchiul lui Ianis Hagi deschidea scorul în victoria formaţiei blaugrana contra lui Valladolid. “Baciul” primea două stele din partea jurnaliştilor de la Mundo Deportivo. “Mereu este bine să marchezi la debut”, declara Gică Popescu după primul gol la Barcelona.

Gică Popescu a debutat cu gol la Barcelona (sursă foto: Mundo Deportivo)
Gică Popescu a debutat cu gol la Barcelona (sursă foto: Mundo Deportivo)

Adrian Mutu a fost un alt fotbalist român care a avut un debut perfect. Adus de Chelsea de la Parma, după ce londonezii plătiseră 22.500.000 de euro, “Briliantul” a strălucit în primul meci, reuşind să marcheze un gol pe “Stamford Bridge” în victoria contra lui Leicester City, scor 2-1. La fel ca Ianis Hagi, Adrian Mutu a adus victoria noii lui echipe cu reuşita din minutul 44. În următoarele două meciuri pentru Chelsea, 2-2 cu Blackburn Rovers şi 4-2 cu Tottenham Hotspur, fostul atacant a marcat de trei ori.

Cristi Chivu, debut cu gol la AS Roma. Dan Petrescu a spart gheaţa la primul meci în Premier League

Pe 14 septembrie 2003, Cristi Chivu juca primul meci în tricoul lui AS Roma. Transferat de la Ajax Amsterdam, unde ajunsese căpitanul “lăncierilor”, fostul căpitan al naţionalei România a debutat cu gol în Serie A şi i-a ajutat pe romani să câştige meciul cu Brescia. În plus, în următorul meci pentru AS Roma, 2-2 cu Juventus, a recidivat şi l-a învins pe Gianluigi Buffon.

Dan Petrescu şi-a făcut intrarea în Premier League în stil de mare campion. Cumpărat de Sheffield Wednesday de la Foggia, fostul internaţional român a reuşit să marcheze un gol pentru noua lui echipă în înfrângerea suferită în faţa lui Tottenham Hotspur, scor 3-4.

  • 4 goluri a marcat Gică Hagi în primul sezon la Real Madrid
  • 10 goluri a marcat Adrian Mutu în primul sezon la Chelsea