Fotbal intern

E oficial. Ianis Hagi s-a întors la Viitorul. Câţi bani a costat

Ianis Hagi s-a întors la Viitorul Constanţa. Mijlocaşul a vorbit în premieră după transfer şi spune că vrea la naţională.
18.01.2018 | 18:27
E oficial Ianis Hagi sa intors la Viitorul Cati bani a costat

„FC Viitorul şi Fiorentina au ajuns la un acord privind transferul definitiv al lui Ianis Hagi de la gruparea viola la campioana României”  apare  într-un comunicat prezentat pe site-ul oficial al clubului campioanei României. De altfel, postarea are titlul „Bine ai revenit, căpitane!” . Ianis Hagi a fost titular în toate amicalele jucate de Viitorul în Turcia, iar în ultimul meci a reuşit să deschidă scorul pentru campioana en titre în amicalul din Antalya, jucat contra lui Grashopper Zurich.

A fost primul gol reuşit de Ianis într-un meci de seniori după mai bine de doi ani. Ultima oară când a marcat a fost tot pentru Viitorul, pe 2 mai 2016, când constănţenii o învingeau pe ASA Târgu Mureş, scor 6-1. În tricoul Fiorentinei Ianis a avut mai multe reuşite, însă pentru echipa primavera, fără să reuşească să înscrie vreun gol pentru „alb-violeţi” la prima echipă. 

Presa italiană: „Ianis Hagi, învins la Fiorentina”

Experienţa lui Ianis la Fiorentina a durat doar un sezon şi jumătate, perioadă în care fiul legendei României a jucat doar 48 de minute în tricoul echipei mari. Iar în urma evenimentelor recente, presa din Italia nu a avut cuvinte de laudă la adresa lui Hagi Jr. Într-un editorial semnat de calciomercato.com, jurnaliştii italieni susţin că Ianis a pierdut un tren important în carieră: „Nu există învingători, doar învinşi. Fiecare parte crede că a obţinut cea mai bună ieşire, dar nu e aşa. nis Hagi lasă Fiorentina şi încheie o poveste la limita paradoxalului”, a notat sursa citată. 

Ianis Hagi se întoarce la Viitorul, după ce s-a transferat la Fiorentina în vara anului 2016. Deşi italienii au cochetat cu mai multe variante, în cele din urmă „alb-violeţii” au ales să îl lase la echipa tatălui său, care l-a răscumpărat pentru 2 milioane de euro şi 25% dintr-un eventual viitor transfer. Ianis mai are de jucat cu Viitorul încă patru amicale în Antalya, cu Kapaz, FC Rostov, Cernomoreţ Odessa şi Jagiellonia. Primul meci oficial al anului va fi jucat pe 2 februarie, contra celor de la Astra Giurgiu.

Tags: