Fotbal intern

Ianis, peste Gică Hagi? “A avut și el calități extaordinare, dar nu era atât de disciplinat cum e copilul ăsta!”

22.03.2019 | 13:44
Ianis peste Gica Hagi A avut si el calitati extaordinare dar nu era atat de disciplinat cum e copilul asta

Ianis Hagi face parte din lotul echipei naționale a României pentru dubla cu Suedia și Insulele Feroe din preliminariile EURO 2020, iar Emeric Ienei crede că atacantul Viitorului este peste Gică Hagi în ceea ce privește disciplina arătată pe teren.

Este Ianis peste Gică Hagi?

Emeric Ienei a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Ianis Hagi, despre care susține că este un fotbalist foarte talentat, cu tupeu și personalitate. Mai mult, acesta este de părere că atacantul Viitorului este mult mai disciplinat decât era Gică Hagi în perioada când era jucător activ.

“Trebuie să îl ai puțin sub mână și apoi să vezi dacă se potrivește la echipa mare, este jucător foarte talentat și cu tupeu, adică are personalitate. Ianis este un jucător foarte talentat și cu tupeu, adică are personalitate. Gică Hagi a avut și el calități extraordinare, dar nu era atât de disciplinat cum e copilul ăsta”, a spus Emeric Ienei, conform prosport.ro.

Ianis Hagi la echipa națională a României U21

Gică Hagi a debutat la echipa națională a României la 18 ani

Gică Hagi a fost unul dintre cei mai importanți jucători din “Generația de Aur”. “Regele” a jucat în 125 de meciuri pentru echipa națională a României și a înscris 35 de goluri.  Mai mult, acesta a jucat la trei Campionate Mondiale (1990, 1994 și 1998), cât și la Campionatele Europene din 1984, 1996 și 2000.

Gică Hagi a debutat la echipa națională a României la vârsta de 18 ani, pe 10 august 1983, la Oslo, în meciul amical Norvegia – România. Până să primească șansa să joace pentru prima reprezentativă, Gică Hagi a jucat la echipa de junior sub 16 ani (4 meciuri), echipa U17 (13 meciuri și un gol), echipa U18 (32 de meciuri și 9 goluri) și echipa olimpică (4 meciuri).

Tags: