Fotbal intern

Drama vedetei de la CFR! A crescut printre dealeri de droguri şi hoţi

Ibrahima Balde, atacantul lui CFR Cluj, a reuşit să înscrie trei goluri în trei meciuri jucate în tricoul formaţiei din Gruia, iar vârful adus cu insistenţă de Dan Petrescu în Liga 1 Betano...
12.09.2017 | 14:56
Drama vedetei de la CFR A crescut printre dealeri de droguri si hoti

Ibrahima Balde, atacantul lui CFR Cluj, a reuşit să înscrie trei goluri în trei meciuri jucate în tricoul formaţiei din Gruia, iar vârful adus cu insistenţă de Dan Petrescu în Liga 1 Betano a vorbit despre momentele dificile prin care a trecut în copilărie şi recunoaşte că a avut de ales între a merge la şcoală şi a vinde droguri sau a fura.

Balde recunoaşte că mama sa a fost cea care l-a susţinut cel mai mult în cariera sa şi că a luptat pentru a-şi ajuta tatăl, prietenii şi fraţii. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Ibrahima Balde, copilărie printre jafuri şi droguri

“Când trăieşti într-un oraş sărac, în condiţii dificile ai doar strada şi şcoala. Şi apoi ai “munca uşora”. Aceasta însemna să vinzi droguri, să jefuieşti şi mulţumesc lui Dumnezeu că am avut familia care mi-a dat o educaţie. Această educaţie m-a ajutat să reuşesc. Era dificil. Te trezeşti dimineaţa, îţi vezi tatăl şi mama că aleargă în fiecare zi, încercând să facă ceva pentru ca tu să mănânci. Eu sunt cel mai tânăr din familie şi am văzut aceste lucruri şi am spus “woow, trebuie să fac ceva!” Dar în acel moment eram tânăr şi aveam doar fotbalul şi şcoala. Am început să merg la şcoală, dar am spus că şcoala va dura prea mult. Ai nevoie de mult timp ca să faci bani. În acel moment vedeam doar bani pentru că doream să-mi ajut tatăl, mama, prietenii şi fraţii. Aşa că am început să joc fotbal pe stradă, iar la 16 ani am decis să nu mai merg la şcoală, dar nu am spus nimic familiei. Am început să joc tot mai mult fotbal, lumea mă ştia deja, iar un tip de nicăieri a venit şi m-a văzut şi mi-a oferit oportunitatea să merg în Argentina”,  a spus Balde pentru prosport.ro.

Ce zice Ibrahima Balde despre salariul de la CFR Cluj

Balde a vorbit şi despre situaţia sa la CFR Cluj şi susţine că nu crede că încasează cel mai mare salariu din Liga 1 Betano. Atacantul care a fost cumpărat de Atletico Madrid când avea 20 de ani susţine că nu îi pasă de gurile rele şi vrea să câştige cât mai multe trofee cu CFR.

“Nu cred că am cel mai mare salariu din România. Câteodată oamenii, dacă vor să ştie ceva, spun ceva, dar nu am presiunea asta. Ca fotbalist, îmi place presiunea. Cu cât e mai multă presiune, cu atât dai mai mult pentru echipă. Nu-mi pasă despre asta. Îţi meriţi salariul când îţi faci treaba. Sunt fericit să fiu aici. Sper să câştig mulţi bani, multe trofee şi să avem mult succes, împreună, cu echipa”, a spus atacantul lui CFR.

Cum îl descrie Balde pe Dan Petrescu

Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a ajuns la CFR Cluj la insistenţa lui Dan Petrescu, antrenor despre care susţine că “are momente când vorbeşte tare, momente când te cheamă şi vorbeşte frumos cu tine”.

“Dan, pentru mine, are ce îi trebuie unui antrenor foarte bun. Are caracter, are momente când vorbeşte tare, momente când te cheamă şi vorbeşte frumos cu tine. A fost un jucător mare şi ştie cum să managerieze jucătorul. Dacă eşti bun, joci. Nu contează cum te cheamă. Asta e bine pentru club. Cred că Dan poate să facă ceva în România şi sper să avem succes împreună”, a spus Balde pentru sursa citată.

1.500.000 de euro este cota lui Balde, conform transfermarkt