Fotbal intern

Clauza incredibilă pe care o are Ibrahima Tandia de la Sepsi, cel mai dorit jucător din Liga 1

25.12.2018 | 15:36
Clauza incredibila pe care o are Ibrahima Tandia de la Sepsi cel mai dorit jucator din Liga 1

Mijlocașul ofensiv Ibrahima Tandia de la Sepsi Sf. Gheorghe este unul dintre jucătorii foarte interesanți din Liga 1. Este dorit, măcar declarativ, de cele mai importante echipe din prima noastră divizie, cel mai bun meci făcut de acesta la formaţia din Covasna fiind victoria cu 4-2 în fața celor de la FCSB.

Informația extrem de interesantă pe care a obținut-o FANATIK are legătură cu clauza de reziliere a lui Tandia cu cei de la Sepsi. Mai exact cu valoarea acestei clauze, pe care, culmea, și-o poate permite orice club din Liga 1 Betano?. Trebuie doar ca doritorii să se înțeleagă cu fotbalistul.

Ibrahima Tandia are o clauză de 50.000 de euro la Sepsi Sf. Gheorghe!

Jucătorul francez cu origini maliene, care a împlinit 25 de ani pe 12 iulie, poate pleca dacă se achită clauza de 50.000 de euro trecută în contractul dintre el și Sepsi. Angajamentul dintre părți expiră în vara lui 2019, iar de la 1 ianuarie poate semna ca jucător intrat în ultimele 6 luni.

De ce această clauză atât de mică? Tocmai pentru că agentul său a dorit doar ca Tandia să se pună pe picioare, după o perioadă mai slabă în carieră, și clientul său să poată pleca, practic, oricând. El a venit la Sepsi la începutul acestui an, după ce a dat probe în Cipru și în Azerbaidjan și nu a convins. Pentru Sepsi, Tandia este doar o afacere fotbalistică, având în vedere valoarea demonstrată, nu și una financiară.

Ibrahima Tandia are o clauză de doar 50.000 euro la Sepsi Sf. Gheorghe!
Ibrahima Tandia a venit la Sepsi Sf. Gheorghe la începutul anului 2018, Neagoe plăcându-l de la primele antrenamente

Agentul lui Tandia „l-a semnat” și pe Ionuț Cioinac de la Poli Iași!

Benoua Abdel Fetah, cel care-l reprezintă pe Tandia, e convins că Ibrahima se va întoarce în fotbalul mare pentru că are calități deosebite, dovadă faptul că a jucat în naționalele de juniori ale Franței alături de Raphael Varane sau Paul Pogba. Și era chiar foarte apreciat de către antrenori.

Interesant, apropo de Abdel Fetah, este că acesta a semnat încă un jucător din Liga 1 odată cu aducerea lui Tandia la Sepsi. Benoua îl reprezintă și pe mijlocașul defensiv al Iașului, Ionuț Cioinac, care are șanse destul de mari să prindă cât de curând un contract în străinătate.

Ibrahima Tandia, suspendat pentru consum de cannabis!

Revenind la Tandia, despre care s-au exprimat pozitiv foarte mulți oameni din fotbalul românesc, acesta are și câteva pete negre în carieră, cele care, de fapt, i-au și blocat ascensiunea.

Format la Sochaux, el a debutat în prima ligă franceză la Caen, dar a avut mari probleme cu accidentările. Este operat de menisc la ambii genunchi! A fost dorit de Chelsea și de Liverpool la un moment dat, dar a preferat Ligue 1. Iar scandalul consumului de cannabis i-a agățat o piatră de gât. Era la Tours, când a ieșit pozitiv, și a fost dat afară în noiembrie 2016! Într-un interviu pentru „Libertatea”, Tandia susține că atunci a fost o neînțelegere și era nevinovat! Acum, Tandia se pregătește să decoleze iar spre fotbalul mare. Pentru doar 50.000 de euro!

Ibrahima Tandia are o clauză de doar 50.000 euro la Sepsi Sf. Gheorghe!
În tricoul lui Tours, unde a jucat și Claudiu Keșeru, Tandia a marcat 11 goluri
  • 550.000 de euro este cota actuală a lui Ibrahima Tandia, născut într-o suburbie a Parisului, dar pornit în fotbal la Sochaux Montbeliard, la granița cu Elveția
  • 17 februarie 2018 este data la care Tandia a marcat primul gol pentru Sepsi, în remiza (1-1) cu Chiajna, din etapa a 25-a a campionatului trecut
  • 13 goluri a dat Ibrahima Tandia pentru covăsneni, 5 în 2017/2018 și alte 8 în actualul sezon. A jucat 37 de meciuri în anul calendaristic 2018!