News

Icoana Sfintei Fecioare Maria, adusă de marți, la Iași, pentru vizita Papei

Vizita Papei Francisc se apropie cu pași repezi, iar acest eveniment deosebit de important este marcat în moduri speciale. Icoana Sfintei Fecioare Maria va fi adusă la Iași.
20.05.2019 | 15:26
Icoana Sfintei Fecioare Maria adusa de marti la Iasi pentru vizita Papei
Papa Francisc va ajunge și la Iași, în cadrul vizitei sale în România. Sursa foto:a1.ro

Ne apropiem cu pași repezi de un eveniment istoric pentru România. Este vorba despre vizita papei Francisc, primul suveran pontif care ajunge în țara noastră, după Ioan Paul al II-lea, în urmă cu 20 de ani. Printre orașele în care va ajunge acesta se numără și Iași, iar pregătirile sunt în toi.

Icoana Sfintei Fecioare Maria va ajunge la Iași

Pentru ca Suveranul Pontif să aibă parte de o primire cum se cuvine, icoana Sfintei Fecioare Maria va fi adusă din Cacica la Iași. Mai mult decât atât, episcopul Petru Gherghel a luat hotărârea ca, în toate parohiile din Dieceza de Iași, vreme de 9 zile, să fie organizată o novenă specială dedicată Maicii Domnului.

Novena este în vederea pregătirii întâlnirii cu Sfântul Părinte. În acest scop, Petru Gherghel a trimis o scrisoare pastorală în toată dieceza. În ziua de 1 iunie, înainte de sosirea Papei Francisc la Iaşi, la ora 16,45, icoana va fi dusă în procesiune de la catedrală la scena amenajată în faţa Palatului Culturii. În faţa acestei icoane, Papa Francisc va rosti o rugăciune special pregătită pentru acest moment, o rugăciune de consacrare a tinerilor şi a familiilor la Sfânta Fecioară Maria” , a declarat Adrian Blăjuță, purtătorul de cuvânt al Eppiscopiei Romano-Catolice.

Sfânta Fecioară Maria și pruncul Iisus Hristos. Sursa foto:maicadomnului.ro
Sfânta Fecioară Maria și pruncul Iisus Hristos. Sursa foto:maicadomnului.ro

Tot ce trebuie să știi despre icoana Sfintei Fecioare Maria de la Cacica

Icoana Sfintei Fecioare Maria de la Cacica reprezintă copia uneia dintre cele mai cunoscute icoane ale Fecioarei Maria din lumea catolică, adică „Madona Neagră” de la Czestochowa, Polonia. Până în momentul de față, a fost vizitată de zeci de mii de pelerini, atât din țară, cât și din străinătate.

Respectiva icoană o înfățișează pe Sfânta Fecioară Maria ținându-l în brațe pe pruncul Iisus. Pictura din pânză este acoperită cu un basorelief din lemn aurit, lăsând însă vizibile fețele și palmele Mântuitorului și Maicii Domnului, cea care i-a dat viață.