Fotbal intern

Prima reacție a lui Iftime după interesul lui Becali pentru Burcă: „Arătați-mi patru mai buni ca el și Miron”

17.12.2018 | 10:47
Prima reactie a lui Iftime dupa interesul lui Becali pentru Burca Aratatimi patru mai buni ca el si Miron

Gigi Becali a anunțat că este interesat de fundașul central al lui FC Botoșani, căpitanul Andrei Burcă, după ce prestațiile lui Bălașa și Planic l-au dezamăgit pe patronul FCSB. Contactat de FANATIK, Valeriu Iftime, principalul finanțator al moldovenilor, este și el sigur că apărătorul său ar putea face față la orice echipă din România.

FCSB a avut numeroase probleme în departamentul defensiv în actuala stagiune. Trupa lui Dică a plecat la drum cu doar doi fundași centrali, Bogdan Planic și Mihai Bălașa, pentru ca Marko Momcilovic să devină soluție de avarie în caz de accidentări sau suspendări. Cei trei au fost însă indisponibili chiar și în aceeași perioadă de timp, ceea ce l-a făcut pe Dică să improvizeze tot felul de soluții în centrul apărării. Dică îi are acum disponibili atât pe Bălașa, cât și pe Planic, dar patronul FCSB, Gigi Becali, e dezamăgit de amândoi.

Iftime crede că Burcă ar putea să joace la FCSB

Motiv pentru care a anunțat că l-ar vrea pe Andrei Burcă de la FC Botoșani„Vreau să-i văd pe amândoi pe bancă pe ăștia. Amândoi fundașii centrali. Tot întreb de Burcă ăsta, dar ei zic (nr. Mihai Stoica și Nicolae Dică) că nu le place. Văd, nu știu. Vreau doi fundași centrali titulari. Dacă nu am titulari, iau titulari. Nu mă mai răzgândesc. Vreau să am doi fundași centrali ca lumea, nu mai vreau adormiți pe teren sau dacă ajunge mingea la Bălașa la 50 de metri mie îmi e frică”, a spus Gigi Becali, după partida câștigată de FCSB cu scorul de 3-1 chiar pe terenul Botoșaniului.

Andrei Burcă este căpitanul lui Valeriu Iftime la FC Botoșani

FANATIK a stat de vorbă cu patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, care spune că are încredere în fundașul său central, dar și în partenerul său din mijlocul apărării, Andrei Miron. „Dacă îmi spuneți patru fundași centrali români sub 25 de ani și între ei nu intră Burcă și Miron, eu nu cred”, ne-a zis Iftime.

Originar din Bacău, Andrei Burcă este un produs al clubului local și a ajuns la FC Botoșani în vara lui 2016. În două sezoane și jumătate nu numai că Burcă s-a impus ca titular, dar a ajuns și căpitanul formației antrenate acum de Liviu Ciobotariu. Fundașul central a strâns 87 de partide pentru trupa moldoveană, pentru care a marcat și 2 goluri. În actuala stagiune, românul a fost integralist în toate cele 14 partide în care a jucat în Liga 1 Betano.

  • 600.000 de euro este cota lui Andrei Burcă, potrivit transfermarkt.de