Fotbal intern

Cauza morţii lui Ilie Balaci: fostul mare fotbalist a făcut infarct

21.10.2018 | 11:20
Ilie Balaci a murit la vârsta de 62 de ani

Ilie Balaci a murit, pe 21 octombrie 2018, la vârsta de 62 de ani, după ce a făcut un accident cerebral. Fostul mare fotbalist român a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Craiova şi a fost resuscitat timp de o oră şi jumătate, însă nu a răspuns la stimuli şi medicii au fost nevoiţi să constate decesul.

UPDATE. FANATIK.RO a aflat din cadrul spitalului de urgenţă din Craiova că adevărata cauză a morţii lui Ilie Balaci a fost infarctul.


Vestea dispariţiei lui Ilie Balaci a şocat şi îndoliat lumea fotbalului. Sorin Cârţu, colegul şi bunul său prieten, nu şi-a putut stăpâni lacrimile şi a început să plângă în direct, în timpul unei intervenţii telefonice într-o emisiune sportivă: “Acum câteva minute am sunat la Craiova cu prietenii noștri care erau la spital. Îi aprindeau lumânarea. Nu știu nimic. Îmi pare rău. Parcă suntem blestemați!”, a spus Sorin Cârțu.

A murit Ilie Balaci

Balaci şi-a dat ultima suflare în spitalul din Craiova, iar lumea fotbalului a fost şocată. Universitatea Craiova, prin pagina oficială de Facebook, şi-a exprimat regretul după dispariţia celui care a fost “Minunea Blondă”: “Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească! NU TE VOM UITA NICIODATĂ, ILIE BALACI!“, se arată pe pagina celor de la Universitatea Craiova.

Ultima imagine cu Ilie Balaci

Fără să aibă probleme de sănătate, Ilie Balaci îşi trăia viaţa şi ieşea des cu prietenii. Înainte cu doar câteva ore de momentul fatidic, acesta s-a întâlnit cu unul dintre amicii săi într-un local din Craiova şi chiar s-a fotografiat alături de acesta. Apoi, în această dimineaţă, Ilie Balaci a murit, la vârsta de 62 de ani.

Ilie Balaci alături de un prieten în seara de 20 octombrie. Fotografie realizată într-un club din Craiova
Ilie Balaci alături de un prieten în seara de 20 octombrie

Familia lui Ilie Balaci

Ilie Balaci avea două fete, Lorena şi Luana. Prima dintre acestea a fost căsătorită cu Eugen Trică, fostul fotbalist, şi înainte cu o zi ca Balaci să moară vorbea despre tatăl său: ”Mulțumesc bine! Tata este bine, sănătos, Slavă Domnului! Face bine în afara fotbalului românesc. Cu siguranță, călătoria lui în fotbal nu se încheie aici. Este la Craiova pentru meci. De fapt, o dată la două săptămâni merge acolo la meciurile Universității”, spunea Lorena Balaci, la un post de televiziune.

Cine a fost Ilie Balaci

Ilie Balaci s-a născut pe 8 septembrie 1956, la Bistreţ, în judeţul Dolj. Era supranumit “Minunea Blondă” şi cu el Craiova a înregistrat performanţe uriaşe. A jucat în cariera sa la Universitatea Craiova (1973 – 1984), FC Olt Scorniceşti (1845 – 1986) şi Dinamo (1986 – 1988). A câştigat de trei ori titlul de campion al României, cu Universitatea Craiova, (în 1974, 1980 şi 1981), de patru ori Cupa României (1977, 1978, 1981, 1983) şi a fost desemnat de două ori fotbalistul anului din România, în 1981 şi 1982. Ilie Balaci a jucat pentru echipa națională în 65 de partide și a marcat de 8 ori. Ca tehnician, Ilie Balaci a antrenat echipa de tineret a lui Dinamo, Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Universitatea Craiova. Din 1991, a plecat să antreneze în Africa şi Asia, acolo unde a pregătit şapte echipe cu care a câştigat 21 de trofee.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri