Sporturi

Ilie Năstase râde de Maria Sakkari, adversara Mihaelei Buzărnescu: “Arată ca un bărbat”

05.08.2018 | 11:33
Ilie Năstase râde de Maria Sakkari. Fostul tenisman a vorbit despre grecoaica ce va juca în finala de la San Jose cu Miki

Ilie Năstase râde de Maria Sakkari, adversara Mihaelei Buzărnescu din finala turneului de categorie Premier, de la San Jose. Locul 49 WTA, jucătorea din Grecia în vârstă de 23 de ani, a trecut în semifinale de Daniel Rose Collins, locul 42 WTA, scor 3-6, 7-5, 6-2.

Românca a reuşit să o învingă pe Elise Mertens, scor 4-6, 6-3, 6-1, la capătul unei partide care a durat două ore şi 19 minute. Fostul tenisman i-a făcut o caracterizare grecoaicei pe care o va întâlni numărul 24 WTA în ultimul act al turneului din California. Mihaela Buzărnescu poate avea probleme cu Sakkari, spune Ilie Năstase:

Ilie Năstase râde de Maria Sakkari

“Am văzut-o pe asta, arată așa…e mai masculină, nu știu ce e, dar arată cam ca un bărbat, așa. Fizic arată…se pregătește fizic, mai masculin, dar e stângace, o să fie greu cu o stângace, mai ales că serviciul îi vine invers întotdeauna, dar să o vedem acum”, a spus fostul lider mondial la un post de televiziune.

Ilie Năstase o critică pe Maria Sakkari înainte ca românca să o întâlnească în California.

Ilie Năstase râde de Maria Sakkari. Jucătoarea din Grecia celebrează o victorie din cadrul turneului de la Wuhan
Ilie Năstase râde de Maria Sakkari. Jucătoarea din Grecia în cadrul turneului de la Wuhan

Lăudată de CTP

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre performanţa româncei: “Este performanța cea mai impresionantă din cariera Mihaelei, pentru că Mertens e extrem de valoroasă, e tânără, aflată în plin start, e o tigroaică a tenisului mondial, aflată în plin salt spre top 10. În sferturi a făcut un joc excepțional cu Konta, care a jucat și ea foarte bine, un meci de înalt nivel și a intrat peteren ca favorită în fața Mihaelei. Și aici se întâmplă lucrul ăsta surprinzător, Mihaela, în ciuda izbucnirilor ei verbale și lacrimale, care și ele au făcut-o celebră, pe dinăuntru reușeșete să rămână adunată, să rămână tare într-un mod incredibil. Știți care e marele atu al ei? Acum s-a văzut că în fața unei adversare mai bine cotate, Mihaela joacă nu ca o ousideră, nu ca și cum ar avea șansa a doua, ci ca și cum ea ar fi favorită.

În primul set, Mernens a intrat tare, a călărit-o pe Mihaela, cu lovituri decisive, la linie, pentru că e puternică, are aproape un metru 80, lovește tare, decisiv, dar și cu o apărare…e una dintre cele mai bune apărătoare din circuit, genul caracatiță, care aleargă foarte bine și agață mult stânga-dreapta. În situația asta, Mihaela a transmis tot timpul, dincolo de fileu, ești bună, dar și eu sunt și mai bună și o să întorc scorul ăsta, nu se poate să nu întorc. Asta făcea cu fiecare minge. Și siguranța asta de sine, neînfricarea, se duce peste fileu, așa e la tenis, jucătorii se simt unul pe altul, își simt mirosul, își simt feromonii pe care îi emite celălalt. Mertens a fost îndoită minut cu minut de această neînfricată, această aroganță în sensul cel mai bun al cuvântului, a Mihaelei. O să întorc scorul și o să câștig pentru că eu sunt cea mai bună”, a spus Cristian Tudor Popescu la un post de televiziune.

Buzărnescu, după victorie

La finalul meciului cu Mertens, Mihaela Buzărnescu a mărturisit că nu se aştepta să ajungă atât de departe în cadrul turneului de la San Jose: ”E incredibil. Nu am crezut că se va întâmpla asta. Nu credeam că voi reuși să câștig nici măcar un meci. Și iată că sunt în prima finală Premier. Am încercat să fiu concentrată. Nu conta rezultatul. Mi-am spus `ai pierdut primul set, dar mai două la dispoziție.Ce mi se întâmplă mie aici înseamnă foarte mult. Nu credeam că voi mai putea ajunge la acest nivel. Sper să fiu un model pentru tinerii jucători. Niciodată nu trebuie să renunți, indiferent de vârsta pe care o ai”, a spus Buzărnescu după meci.

Ilie Năstase râde de Maria Sakkari înainte de meciul cu Mihaela Buzărnescu. Românca, în timpul turneului Bucharest Open
Ilie Năstase râde de Maria Sakkari înainte de meciul cu Mihaela Buzărnescu

Năstase se ia de Sakkari şi spune că modul în care aceasta arată este asemănător unui bărbat.