Fanatik Show

VIDEO / “Nu e UNITATE la lot se VEDE pe faţa jucătorilor!”

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei, este invitatul lui Horia Ivanovici la Fanatik Show de pe Etno TV. Tehnicianul campioanei României a acceptat să discute despre mai multe subiecte, cele mai...
20.11.2013 | 21:01
VIDEO  Nu e UNITATE la lot se VEDE pe fata jucatorilor
ADVERTISEMENT

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei, este invitatul lui Horia Ivanovici la Fanatik Show de pe Etno TV. Tehnicianul campioanei României a acceptat să discute despre mai multe subiecte, cele mai importante atinse fiind situaţia de la echipa pe care o antrenează, dar şi ultimele evenimentele de la echipa naţională.

Despre barajul CM, Grecia – România

“Eu mă gîndeam la momentele în care am pierdut la Amsterdam. Credeam că va exista acelaşi recul, acelaşi sentiment din partea jucătorilor la meciul retur. Nu a fost însă cazul aseară… Nu vreau să comentez prea mult acest meci. Partida de aseară nu a fost una de nivel ridicat, aşa cum ne-am fi dorit cu toţii. Am văzut meciul împreună cu echipa Stelei, inclusiv Bourceanu şi Pintilii. Din păcate nu am reuşit să ne calificăm. Toţi sîntem supăraţi în momentul de faţă. Dar nu vreau să dau în cineva care este deja la pămînt. Consider că noi avem în continuare jucători de valoare, cîţiva dintre ei excepţionali. Ştiu ce clipe a trăit Victor Piţurcă, fiindcă am trecut şi eu prin asta. Nu este problema mea dacă selecţionerul trebuie să continue. Consider că din moment ce el are un contract, acesta trebuie respectat. Să fie lăsat să-şi continue munca. Dacă o face bine sau rău, nu pot eu spune… Poate noi nici nu ştim ce scrie în contractul lui. E posibil să fie vorba despre o clauză importantă şi este normal. Nu am auzit pe nimeni înaintea ultimelor patru săptămîni că România trebuie să ajungă la Campionatul Mondial sau la baraj. Eu ştiam doar că el are obiectiv calificarea la Euro 2016″, a declarat Reghecampf la FANATIK SHOW.

ADVERTISEMENT

Despre Mutu

“Consider că fotbalul românesc are jucători de valoare. Cred că Mutu este unul dintre ei, apoi vorbesc despre cei pe care îi am eu la Steaua. Chiar dacă nu am avut rezultate grozave în Ligă, ei sînt jucători de nivelul acestei competiţii. La fel Săpunaru sau Rădoi. Dar este doar părerea mea! Probabil că, în cazul în care va veni un alt selecţioner la naţională, Mutu va fi rechemat. Mutu este un fenomen! Să marchezi în Serie A 100 de goluri e ceva fantastic. Să fii al doilea la capitolul goluri marcate în istoria naţionalei României, după Hagi. Grecia a jucat aseară cu un jucător de 36 de ani, Karagounis. Nu s-a evidenţiat foarte mult, dar jocul său a ajutat mult echipa. Dacă Grecia joacă la Mondial ca aseară nu face nici două puncte în grupă. Grecia a refuzat jocul, care a tras mereu de timp. De exemplu, la Basel noi nu am ştiut să tragem de timp”, a continuat antrenorul la FANATIK SHOW.

Despre atmosfera de la naţională

“Cu toţii vedem că nu marcăm foarte multe goluri. Am dat vina, iniţial, pe faptul că Marica nu a avut echipă. Dar cu Grecia nu a fost asta. Noi nu am jucat fotbal! Am văzut pe faţa jucătorilor că nu aveau plăcerea să joace fotbal, nu au arătat unitate. Ca cifre, noi am fost peste greci. Şi la posesie, şi la ocazii. Ceva lipseşte… În momentul de faţă trebuie să ne gîndim la ce se întîmplă pe viitorul. Aseară, Mutu şi-a spus părerea şi a făcut-o foarte bine. Dar cel mai important moment acum este să ne gîndim la ce vom face pe viitor”, a mai adăugat Reghe la FANATIK SHOW.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO – PARTEA I:

“Gardoş trebuia să joace în faţa lui Goian”

“Dacă Bourceanu, Pintilii şi Chipciu ar fi fost apţi, meciul ar fi arătat altfel. Chiar dacă şi Hoban a jucat foarte bine aseară, mi-a plăcut foarte mult cum s-a mişcat. Mi-am dorit foarte mult ca Pintilii să joace la Basel, ca el să aibă un meci înaintea dublei de baraj. La fiecare meci, Steaua are 4-5 jucători care pasează foarte mult. Cei enumeraţi mai sus, Tănase, chiar şi Lato, Popică mai puţin, pentru că e jucător de explozie. La Steaua, jucătorii au plăcerea să joace. Ieri cînd s-a accidentat Raţ şi a intrat Lato am zis că o să urce, dar l-am văzut tot crispat. Cînd ai sacul de ciment în spate nu poţi juca cu bucurie. La Basel, Lato a făcut un meci incredibil de bun, a jucat împotriva celui mai bun jucător al lor, Salah. Nu ştiu ce se întîmplă cu ei la naţională, de ce sînt apăsaţi în timpul meciurilor. Dacă spun că trebuia să joace Gardoş, se supără Goian. Dar în momentul de faţă, ăsta e adevărul, Gardoş e peste Goian. La ce au jucat grecii aseară, el te ajuta urcînd cu mingea la picior. Noi am tras anumite semnale de alarmă, dar apoi am încheiat totul legat de ceea ce se întîmplă la echipa naţională. În momentul în care ai un conflict cu antrenorul echipei, îţi asumi anumite riscuri. Conteşti, nu mai eşti chemat la naţională, ceea ce mi se pare normală. Dacă există mai mulţi care contestă antrenorul, normal e ca el să plece, pentru că nu poţi schimba toată echipa”, a continuat Reghecampf la FANATIK SHOW.

“Aş antrena naţionala şi Steaua în acelaşi timp!”

“Prioritar pentru mine este să antrenez Steaua cît mai bine. Atît timp cît echipa naţională are un selecţioner, nu vreau să spun că eu aş vrea să ajung acolo. Nu sînt genul, cum fac foşti colegi de-ai lui, care spun în permanenţă că vor să vină la echipa naţională. E urît ce fac ei. Dacă însă totul ar fi clarificat la echipa naţională cu cei de acolo, atunci aş accepta să antrenez în acelaşi timp şi Steaua şi echipa naţională! Dar la Steaua nu renunţ, nu vreau să plec! A fost o discuţie normală pe care cei de la naţională nu au acceptat-o. Dacă ştii că Rusescu şi Popa, de exemplu, nu-ţi intră în calcule, pune-l să se antreneze mai mult. Asta ne-a deranjat pe noi atunci.”

ADVERTISEMENT

“M-aş simţi în stare să antrenez şi o echipă de club şi prima reprezentativă. La naţională ai puţine meciuri la dispoziţie şi ai timp să le pregăteşti. Eu de la Steaua nu aş pleca la echipa naţională, în momentul de faţă, decît dacă le-aş pregăti pe ambele în paralel. Şi Petrescu este o soluţie, dar are aceeaşi problemă. El are un cotnract ferm în Rusia, iar cei de acolo nu l-au lăsat să plece în Anglia şi, în mod cert, nu îl vor lăsa să vină nici la echipa naţională. E normal ca să fie aşa, la o echipă care îşi propune titlul în Rusia.”

VEZI VIDEO – PARTEA II: