News

Încă o plecare din RCS RDS! Jurnalista Ioana Ţigănilă a demisionat de la Digi 24

19.11.2019 | 20:14
Inca o plecare din RCS RDS Jurnalista Ioana Tiganila a demisionat de la Digi 24
Ioana Țigănilă pleacă de la Digi 24 după 9 ani. Sursa foto: adevarul.ro
ADVERTISEMENT

Ioana Țigănilă, unul dintre cei mai vechi oameni din echipa Digi 24, a decis să părăsească postul de știri, după nouă ani, perioadă în care a realizat mai multe proiecte importante, cel mai recent fiind emisiunea Jurnal Extern. Jurnalista va mai fi, însă, „pe sticlă” până pe 15 decembrie, când îi expiră perioada de preaviz, iar demisia sa vine în contextul unui lung șir de plecări din cadrul stației controlate de RCS, compania omului de afaceri Zoltan Teszari.

Ioana Țigănilă ar putea face parte din echipa lui Adrian Sârbu

Potrivit paginademedia.ro, Ioana Țigănilă ar urma să  se alăture unuia dintre posturile pe care Adrian Sârbu le va lansa în perioada următoare. Supranumit „părintele Pro Tv”, acesta își pregătește revenirea în televiziune și are în plan nu unul, ci trei canale distincte: unul de comedie, unul de business și unul de știri, obținând deja licențele CNA.

ADVERTISEMENT

Sunt niște canale care exprimă interese pentru un public pe care noi vrem să-l atingem. Un public cu un venit peste mediu și cu educație superioară care nu-și găsește astăzi locul în televiziunea de cablu”, le-a explicat omul de afaceri membrilor Consiliului Național al Audiovizualului.

Cine este Ioana Țigănilă

Ioana Țigănilă și-a făcut debutul în presă la o vârstă fragedă, 16 ani, pentru publicația Jurnalul Național, după care a fost corespondentul săptămânalului de limba franceză Bucarest Hebdo. În decembrie 2010, s-a alăturat echipei Digi 24, fiind printre primii reporteri ai canalului de știri. În trecut, a mai lucrat pentru doi ani la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Recent, Radu Maxim, producătorul general al postului Digi 24 și-a anunțat la rândul său plecarea, după mai bine de nouă ani, pentru a se ocupa de Observator, jurnalul Antenei 1. De altfel, acesta a mai lucrat în Intact timp de 16 ani, înainte de Digi24 (a fost, printre altele, EOD – Editor of the Day Antena 1 și Antena 3).