News

Încă un deces în lumea medicală. S-a stins din viață unul dintre cei mai apreciați doctori din țară

27.08.2019 | 16:33
Inca un deces in lumea medicala Sa stins din viata unul dintre cei mai apreciati doctori din tara
S-a stins din viață Dan Hamza, un cunoscut medic pediatru. Sursa foto: botosaneanul.ro

O veste tristă a căzut ca un trăznet asupra lumii medicale din România. S-a stins din viață doctorul Dan Hamza, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici pediatri din țară, în urma unei suferințe îndelungate.

A murit Dan Hamza, unul dintre cei mai reputați medici pediatri din România

Anunțul a fost făcut de Tamara Ciofu, deputatul Partidului Social Democrat, cei doi fiind colegi la Secția de Pediatrie a Spitalului Mavromati din Botoșani, după cum relatează botosaneanul.ro. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, aceasta a avut numai cuvinte de laudă la adresa medicului care, de-a lungul prestigioasei sale cariere, a tratat numeroși copii. Totodată, oficialul a transmis condoleanțe familiei îndurerate.

A plecat la ceruri în această dimineață un apreciat și respectat coleg, dr. Dan Hamza. Viață și-a dedicat-o cu devotament și seriozitate îngrijirii micuților în Secția de Pediatrie apoi în Spitalul de Pediatrie Botoșani, pentru care s-a străduit să-l facă cât mai funcțional și să atragă noi colegi. Mulți copii, astăzi părinti la rândul lor, au fost îngrijiți, tratați de d-nul dr. Hamza și nu-l vor uita pentru afecțiunea și dăruirea sa. Ca și ei, noi, foștii lui colegi, ni-l vom aminti mereu, așa cum era: neobosit, îndatoritor și gata oricând să impărtăsească din experiență sa. Veți rămane un reper profesional în cardio-pediatria județului Botoșani și a Moldovei. Drum bun spre Impărătia Luminii Domnule Dr. Dan Hamza!”, a scris Tamara Ciofu pe contul personal de Facebook.

Medicul Ion Cucu și-a pierdut viața într-un grav accident rutier. Sursa foto: spynews.ro
Medicul Ion Cucu și-a pierdut viața într-un grav accident rutier. Sursa foto: spynews.ro

În urmă cu două luni, un cunoscut chirurg a pierit într-un grav accident rutier

Nu este singura veste care a îndurerat recent lumea medicală din țara noastră. În iunie 2019, un cunoscut medic chirurg s-a stins din viață în urma unui cumplit accident rutier. Șocați de această tragedie, colegii au transmis un mesaj emoționant, prin intermediul rețelelor de socializare.

O veste prea dureroasă şi o pierdere imensă pentru întreaga echipă. Anunţăm cu inimile îndurerate că, în urma unui accident, a plecat dintre noi unul dintre cei mai talentaţi şi devotaţi lucrători ai sistemului medical – chirurgul Ion Cucu. Ai plecat dintre noi prea devreme coleg drag, lăsându-ne un gol imens. Adresăm sincere condoleanţe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor şi tuturor celor care l-au cunoscut şi preţuit. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, au scris aceștia pe Facebook.