News

Încă un militar român a murit în Kabul! Viorica Dăncilă, mesaj de condoleanţe

05.09.2019 | 12:39
Inca un militar roman a murit in Kabul Viorica Dancila mesaj de condoleante

Premierul României, Viorica Dăncilă a scris un mesaj pe Facebook după ce un alt militar român a murit în Kabul, în atacul care a avut loc astăzi. Șefa Executivului transmite condoleanțe familiei și susține că Guvernul va continua să lupte alături de aliați pentru instaurarea păcii în Afganistan.

Viorica Dăncilă, mesaj după ce un alt militar român a murit la Kabul

„Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă”, a scris Dăncilă pe Facebook.

„Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan”, a mai scris premierul Dăncilă.

Un nou atentat la Kabul! Explozie
Explozia de la Kabul a vizat cartierul general al NATO. Sursa foto – facebook

Al doilea atentat major asupra corpurilor diplomatice după trei zile

În urmă cu trei zile, un atac produs la Ambasada României din Kabul a dus la moartea unui militar român și rănirea gravă a altuia. Atunci, peste 100 de oameni au fost răniți, iar 16 au murit. Astăzi, un alt atac a avut loc la sediul NATO, CIA și Ambasada Spaniei din cartierul militar al aliaților nord-atlantici din Kabul, capitala Afganistanului.

În urmă cu trei zile, legat de primul mare atac care s-a produs în Kabul, vizând corpurile diplomatice, ministrul de Externe Ramona Mănescu a susținut că țintă a fost chiar Ambasada României și că a avut loc, de fapt, un asalt produs de talibani care a durat mai multe ore.