News

Incendiu uriaș în Drobeta Turnu Severin! 20 de oameni au fost evacuați de urgență

03.09.2019 | 09:04
Incendiul a pornit de la o garsonieră. Sursa foto - facebook

Incendiu uriaș în Drobeta Turnu Severin! Nu mai puțin de 20 de persoane au fost evacuate de urgență, iar alte zece au părăsit clădirea de unii singuri atunci când au văzut ce se petrece. Focul a izbucnit în noaptea de luni spre marti și i-a speriat zdravăn pe toți locatarii. Oamenii spun că flăcările erau foarte mari și că la un moment dat s-au temut că vor rămâne fără case după ce au văzut cât de repede se extinde totul.

Incendiu uriaș în Drobeta Turnu Severin!

“Intrucat incendiul se manifesta cu degajare mare de fum, pentru a se evita intoxicarea locatarilor cu monoxid de carbon, 20 de persoane au fost evacuate de catre pompieri, alte zece autoevacuandu-se. In urma recunoasterii, nu au fost gasite persoane in locuinta. Proprietara a fost evaluata medical de catre un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean.

Incendiul a fost ulterior lichidat si, din fericire, nu s-au inregistrat victime. Am fost alertați în timpul nopții de către mai mulți locatari și am ajuns în doar câteva minute la locul indendiului. Focul a fost stins după ce s-a luat decizia de a se folosi autoplatforma. Mai mulți pompieri s-au apropiat de incendiu și au luptat cu flăcările”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Mehedinti, Ramona Nistor.

Incendiu uriaș în Drobeta Turnu Severin! Incendiu
Pompierii au reușit să stingă focul după câteva zeci de minute. Sursa foto – facebook

20 de oameni au fost evacuați de urgență

La fata locului au actionat cinci echipaje din cadrul Detasamentului Drobeta Turnu Severin, care au intervenit cu trei autospeciale cu apa si spuma, o autoplatforma si o ambulanta SMURD, pentru stingerea incendiului izbucnit la o garsoniera situata la primul etaj al unui bloc de locuit, situat pe Strada Corneliu Savoiu. Pompierii au precizat că în garsonieră nu a avut loc o explozie, aşa cum se credea iniţial.

Incendiul a fost lichidat, fără a se înregistra victime și acum urmează să se stabilească în mod exact de la ce a pornit focul. O altă echipă de anchetatori va cerceta întreaga situație pentru a descoperi cauza focului.

Tags: