News

INCENDIU la CERNOBÎL.Autorităţile analizează impactul asupra României

UPDATE:  "Din analiza datelor furnizate de specialişti rezultă că fumul degajat de incendiu nu va ajunge pe teritoriul României în următoarele 72 de ore", a declarat ministrul Mediului,...
29.04.2015 | 17:22
INCENDIU la CERNOBILAutoritatile analizeaza impactul asupra Romaniei

UPDATE:  “Din analiza datelor furnizate de specialişti rezultă că fumul degajat de incendiu nu va ajunge pe teritoriul României în următoarele 72 de ore”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Potrivit departamentului pentru situaţii de urgenţă, 300 de pompieri, 34 de autospeciale, un elicopter şi trei avioane-cisternă sunt utilizate în lupta cu flăcările. Marea temere a autorităţilor ucrainene este că vegetaţia din zona de excludere de la Cernobîl ar putea emana, odată pârjolită, particule radioactive.

Premierul ucrainean, Arsenii Iaţeniuk, a ţinut să liniştească populaţia şi a transmis că focarul este sub control şi că nivelul de radiaţii este normal.

Sursă: www.realitate.net

…………………………………..

Ministerul Mediului a convocat comitetul pentru situatii de urgenta si analizeaza incendiul teribil de la Cernobil, in Ucraina. Specialistii in protectia populatiei impotriva radiatiilor discuta despre urmarile focului, pus, pare-se, intentionat. Se intinde pe 320 de hectare, inclusiv de padure, si este la doi pasi de centrala nucleara dezafectata dupa accidentul din 1986.

Autoritatile ucrainene anunta ca situatia este sub control.

Comisia care s-a intrunit de urgenta la Ministerul Mediului se afla in dezbatere. Sedinta a inceput si participa toti reprezentantii Ministerului Mediului, impreuna cu ministrul Gratiela Gavrilescu.

Impreuna vor analiza situatia provocata de izbucnirea unui incendiu, miercuri, langa centrala nucleara de la Cernobil.

In 1986, un reactor de acolo a explodat si a provocat un dezastru si a contaminat o mare parte din Europa. Acum, specialistii se tem ca nu cumva fumul si cenusa rezultate din arderi sa ajunga deasupra Romaniei, aduse de ploi sau vant.

Sursă: www.stirileprotv.ro