Fotbal intern

A început demolarea Stadionului Ghencea. S-au dat brazde de gazon la caserolă. Video

Evenimentul Templul fotbalului-Istoria continua, desfasurat la stadionul Ghencea-Steaua din Bucuresti, marti 28 august 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Marţi, 28 august, a început demolarea stadionul Ghencea! Oficialii de la CSA Steaua au organizat un eveniment special, care a marcat acest moment istoric, iar Anghel Iordănescu, Marius Lăcătuş, Răzvan Burleanu şi Mirel Rădoi au fost printre invitaţi.

UPDATE, ora 15:30. Galerie foto de la evenimentul organizat de CSA Steaua pentru începerea lucrărilor de demolare de la stadionul Ghencea.

O suportera stelista isi ia ca amintire scaune in cadrul evenimentului Templul fotbalului-Istoria continua, desfasurat la stadionul Ghencea-Steaua din Bucuresti, marti 28 august 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Evenimentul Templul fotbalului-Istoria continua, desfasurat la stadionul Ghencea-Steaua din Bucuresti, marti 28 august 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Evenimentul Templul fotbalului-Istoria continua, desfasurat la stadionul Ghencea-Steaua din Bucuresti, marti 28 august 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

VEZI ÎN GALERIE FOTO IMAGINI DE LA CEREMONIE 


UPDATE, ora 13:15. Gloriile Stelei au putut să îşi acasă o brazdă de gazon, care au fost puse în caserole de plastic de cei de la CSA, aceste caserole fiind însoţite şi de un certificat de autenticitate a gazonului.


Update. 28.08, ora 11:10/ Stadionul Ghencea va fi deschis şi sâmbătă între orele 10:00 – 16:00 pentru suporterii stelişti de pretutindeni.

Adio Ghencea

Gepostet von Asociația Steliștilor 1947 am Dienstag, 28. August 2018


Update. 28.08, ora 11:00/ Mirel Rădoi şi Anghel Iordănescu au vorbit despre demolarea stadionului Ghencea.

“Nu exagerează niciun suporter care spune că aici se află Casa Fotbalului Românesc, Templul Fotbalului Românesc. Când am ajuns aici prima dată, m-am descălţat şi am păşit pe acest gazon. Era un vis împlinit pentru mine. Îl văzusem doar la televizor… Trebuie să transmitem mai departe senzaţiile trăite pe acest gazon, în camerele de aici, jucătorilor. Nu văd doar o echipă care va juca aici, acest stadion poate fi una dintre arenele care va găzdui cele mai importante meciuri. Va veni vremea când aici va evolua şi echipa naţională”, a afirmat Mirel Rădoi, aflat la stadion printre invitaţii speciali”, a spus Rădoi.

”N-am putut să mă obișnuiesc cu gândul și am emoții. Pentru că aici este Templul fotbalului românesc, pentru că aici s-a scris o parte din istoria fotbalului nostru, aici au avut loc cele mai mari performanțe atât ale Stelei, cât și ale echipei naționale.

În 1961 am pășit pentru prima dată pe acest stadion, în acest complex sportiv. Erau doar două terenuri de fotbal și un câmp imen. Imens! Cu timpul, totul s-a transformat. Aveam acest stadion modern, la vremea aceea, aveam o bază sportivă, care mai apoi s-a transformat în Complexul Sportiv.
Aici au adus performanțe Lăcătuș, Bumbescu, Iovan, Tudorel Stoica, Pițurcă, Boloni, aici au evoluat o mare parte dintre marii noștri jucători pe care cu toții ni-i amintim. Chiar dacă au venit ca adversari, au jucat aici și Mircea Lucescu și Cornel Dinu si Rică Răducanu și Domide. Aveam 11 ani când am ajuns pe acest stadion. Aici a fost și casa mea. Mi-am petrecut o mare parte din cariera și din viața mea sportivă. Este greu să vorbești despre stadionul Steaua, este greu să nu spui că și echipa națională a avut ani buni de glorie petrecuți aici. S-au obținut cele mai importante calificări. 
De mâine totul va fi aici în transformare. Sunt convins că se va construi un stadion ultramodern, performanțe vor veni din nou și suporterii, oamenii de fotbal vor avea în amintire Stadionul Ghencea, stadionul Steaua”, a spus Anghel Iordănescu.


UPDATE, ora 11:42. A început demolarea Stadionului Ghencea. De la prima oră, buldozerele au intrat în complexul sportiv şi au început să demoleze tribuna oficială a legendarului stadion. Noua arenă trebuie să fie gata până la Euro 2020.

A început demolarea Stadionului Ghencea! Buldozerele au intrat în complex
A început demolarea Stadionului Ghencea! Buldozerele au intrat în complex
A început demolarea Stadionului Ghencea! Buldozerele au intrat în complex
A început demolarea Stadionului Ghencea! Buldozerele au intrat în complex

VEZI VIDEO:


Miercuri va începe demolarea Stadionului Ghencea, după întâlnirea dintre reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii, fostul internaţional Gică Popescu, care reprezintă Guvernul în problemele ce ţin de organizarea Euro 2020, constructor şi cei care vor dărâma arena pe care Steaua a scris istorie.

Ultimii au termen timp de 60 de zile pentru a pune la pământ arena din Ghencea. Noul stadion va trebui să fie la cheie până în martie 2020, cu trei luni înaintea debutului Euro 2020. Valoarea investiţiei în noua arenă se ridică la 60 de milioane de euro. Drept urmare, la 44 de ani de la inaugurare, Stadionul Ghencea își trăiește ultimele ore în actuala formă. Arena, intrată într-o stare avansată de degradare, va fi demolată pentru a face loc unui nou stadion, de 30.000 de locuri.

“Conform caietului de sarcini, stadionul va avea minimum 30.000 de locuri, UEFA categoria 4. Se adaugă muzeu, spații de cazare, comerciale…noi sperăm să fie un stadion cum l-am conceput și pe cel de la Craiova, care să aibă viață tot timpul anului”, a spus Adrian Cefalan, director de investiții CNI, la începutul acestei luni.

Începe demolarea Stadionului Ghencea, la 44 de ani de la inaugurare

Arena din Ghencea a fost inaugurată în 1974, cu ocazia partidei dintre Steaua şi OFK Belgrad, care s-a terminat cu scorul de 2-2. Ultima partidă a avut loc în martie 2015, Steaua – Viitorul 4-1. Chiar dacă a găzduit marile meciuri ale Stelei și ale echipei naționale, stadionul Ghencea și-a stabilit propriul record de asistență la un meci disputat în 1982 în liga a doua, între Rapid şi Petrolul Ploieşti. Cele două mari rivale au jucat pe Ghencea, în fața a 35.000 de spectatori.

Stadionul Ghencea, pregătit pentru Euro 2020

Euro 2020 se va disputa în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020. Competiţia continentală va fi găzduită de următoarele 12 oraşe: București, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bruxelles, Bilbao, Dublin, Munchen și Budapesta. Arena Naţională din București va găzdui 3 meciuri din faza grupelor, dintre care două ale naţionalei României, dacă aceasta va obţine calificarea, şi unul din optimile de finală.

România a avut nevoie de 4 ani pentru începerea lucrărilor la stadioanele pe care le-a inclus în dosarul pe care UEFA l-a aprobat şi pe care urmează să se pregătească echipele care vor veni în Bucureşti ca să joace la EURO 2020. Celelalte trei stadioane care vor fi renovate pentru Euro 2020 sunt Stadionul Arcul de Triumf, Stadionul Dinamo şi Stadionul Giuleşti. Astfel, Stadionul Arcul de Triumf va avea 8.000 de locuri și va fi reconstruit parțial. Va avea 17.126 metri pătrați. Lucrările vor costa 27 de milioane de euro. Stadionul Rapid va avea 14.000 de locuri, iar lucrările la noua arenă din Giuleşti vor costa 26 de milioane de euro. ASta în timp ce noul stadion Dinamo va fi amplasat în locul velodromului şi va avea 18.000 de locuri.