Început groaznic de sezon! Barcelona n-a mai pierdut două meciuri în primele 5 etape de peste 20 de ani. Catalanii au cheltuit 255 de milioane de euro pe transferuri

SPECIAL FANATIK
Ionut Neamţu    Andrei Șchiopu   
în FC Barcelona
22/09/2019, 12:19
Început groaznic de sezon! Barcelona n-a mai pierdut două meciuri în primele 5 etape de peste 20 de ani. Catalanii au cheltuit 255 de milioane de euro pe transferuri SPECIAL FANATIK
Început slab de sezon pentru FC Barcelona. Sursă foto: goal.com

FC Barcelona a pierdut încă un meci în La Liga, în deplasarea de la Granada cu 0-2. Catalanii au început groaznic de sezon, cu două înfrângeri în primele 5 etape, contraperformanță care nu s-a mai întâmplat de 25 de ani, din sezonul 1994-1995. Chiar dacă Lionel Messi a revenit și a intrat în a doua repriză, echipa lui Ernesto Valverde nu a reușit să înscrie niciun gol. Golurile gazdelor au fost înscrise de Ramon Azeez (‘2) și Alvaro Vadillo (’66).

Început groaznic de sezon pentru catalani, chiar dacă au cheltuit 255.000.000 €

Catalanii au un început foarte slab de sezon, cu două înfrângeri, două egaluri și o înfrângere în primele 5 etape. Barcelona a pierdut puncte cu formații mai slab cotate, precum: Osasuna, Athletic Bilbao și Granada. Campioana Spaniei a cheltuit peste 240.000.000 de euro pe transferuri în vară, dar chiar și în aceste condiții rezultatele au fost slabe.

Transferurile făcute de FC Barcelona în vară:

 • Antoine Griezmann – 120.000.000 de euro
 • Frenkie de Jong – 75.000.000 de euro
 • Neto – 26.000.000 de euro
 • Junior Firpo – 18.000.000 de euro
 • Emerson – 12.000.000 de euro
Jucătorii Barcelonei, dezamăgiți după meciul cu Granada. Sursă foto: standard.co.uk
Jucătorii Barcelonei, dezamăgiți după meciul cu Granada. Sursă foto: standard.co.uk

Statisticile îngrijorătoare pentru catalani

În afară de jocul slab pe care echipa l-a arătat, statisticile Barcelonei sunt îngrijorătoare. Catalanii au avut un singur șut pe poartă în meciul cu Granada, venit abia în minutul 83. Echipa antrenată de Ernesto Valverde nu a câștigat niciun meci în deplasare în acest sezon, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 1998, pe vremea când Louis Van Gaal era antrenor. Barcelona nu a mai câștigat un meci în deplasare de 8 partide, serie „neagră” care nu s-a mai întâmplat din 2001. Catalanii se află pe locul 7 în La Liga după 5 etape.

Ultimele 8 meciuri din deplasare pentru FC Barcelona:

 • Celta 2-0 Barça
 • Liverpool 4-0 Barça
 • Eibar 2-2 Barça
 • Valencia 2-1 Barça (finala Copei Del Rey)
 • Athletic 1-0 Barça
 • Osasuna 2-2 Barça
 • Dortmund 0-0 Barça
 • Granada 2-0 Barça
Lionel Messi nu a putut să-și ajute echipa în partida cu Granada. Sursă foto: bleacherreport.com
Lionel Messi nu a putut să-și ajute echipa în partida cu Granada. Sursă foto: bleacherreport.com

Ernesto Valverde își asumă vina: „Eu sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat”

Ernesto Valverde, antrenorul Barcelonei a vorbit despre forma slabă pe care echipa sa o traversează la meciurile din deplasare și a explicat că este numai vina lui pentru ce se întâmplă la echipă: „Sunt îngrijorat pentru că nu avem rezultate bune în deplasare. Am dominat, dar nu ne-am creat șanse de gol, nu am avut șanse să întoarcem scorul. Trebuie să ne revenim”

„Este vina mea pentru ce se întâmplă la echipă, îmi asum acest lucru, poți mereu să câștigi sau să pierzi, dar atunci când pierzi trebuie să ieși de pe teren cu capul sus, nu cum am făcut în această seară”, a mai spus tehnicianul.

 • 55 de ani a împlinit Ernesto Valverde pe 9 februarie
Închide ×