News

Incident aviatic în Moldova. Un avion a aterizat ilegal pe Aeroportul din Chișinău. Cine se afla la bordul aeronavei

26.04.2019 | 13:55
Incident aviatic in Moldova Un avion a aterizat ilegal pe Aeroportul din Chisinau Cine se afla la bordul aeronavei

Un incident foarte rar s-a petrecut pe un aeroport din Republica Moldova, unde a aterizat ilegal un avion, după ce a survolat la fel de ilegal și spațiul aerian al fraților noștri de peste Prut. Șeful statului, Igor Dodon a declarat că acesta este un caz mai mult decât straniu și așteaptă ca autoritățile să colecteze informații.

Avion aterizat ilegal pe Aeroportul Internațional Chișinău, Republica Moldova

Imediat după aterizare, aeronava a fost încercuită de polițiști și procurori. Aceștia încă anchetează cazul, iar incidentul a fost confirmat și de Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, care a venit cu detelii printr-un comunicat de presă.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova menționează că în urma inspecției desfășurate de inspectorii AAC, a fost constatată lipsa autorizației pentru intrarea în spațiul aerian al Republicii Moldova, cât și alte documente obligatorii necesare pentru operarea aeronavei.

Aterizare ilegala in Republica Moldova
Aterizare ilegala in Republica Moldova, fara autorizatii

Aeronava este ținută la sol, iar membrii echipajului și pasagerii sunt chestionați de mai mulți procurori

În acest moment, aeronava este ținută la sol, până la elucidarea tuturor circumstanțelor în care s-a desfășurat incidentul. Potrivit primelor informații, la bordul aeronavei care a aterizat ilegal pe Aeroportul Internațional Chișinău se află doar membri ai echipajului.

Chiar dacă Autoritatea Aeronautica Civilă declară că la bordul aeronavei sunt doar doi membri ai echipajului, contactat de Vocea Basarabiei, șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a declarat că în avion s-ar afla și alți cetățeni străini. Pentru a nu periclita desfășurarea anchetei, oficialul nu a putut să ne comunice naționalitatea cetățenilor aflați la bord. În prezent, aeronava este ținută la sol, până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Aeronava este una de tip Boeing 737 -800 și  aparține companiei aeriene BlueBird Airways, înregistrată în insula Creta, Grecia.