Stiri sportive

VIDEO+FOTO ŞOC / “Am 18 alice în picior, mă doare rău!”

UPDATE 12:45: "Ceea ce ni s-a întîmplat a fost premeditat! Ne-au aşteptat într-un loc întunecat şi au început să arunce cu grenade cu gaz, ne-au spart geamurile, tot. Au tras cu gloanţe şi...
01.12.2013 | 20:24
Mii de suporteri ploiesteni cu torte si fumigene ii ovationeaza pe fotbalistii Petrolului Ploiesti, prezenti intr-un autocar descoperit, dupa castigarea Cupei Romaniei Timisoreana.

UPDATE 12:45: “Ceea ce ni s-a întîmplat a fost premeditat! Ne-au aşteptat într-un loc întunecat şi au început să arunce cu grenade cu gaz, ne-au spart geamurile, tot. Au tras cu gloanţe şi alice de cauciuc. Eu am 18 alice în picior, mă doare rău! Nu tragi, aşa, fără să primeşti ordine dinainte. Apoi, la Ploieşti, fiecare om care cobora din autocar era luat la bătaie. Nu conta vîrsta, că avea 10 ani sau 70. Jandarmii filmează peste tot, chiar din porţiunea aia unde au început incidentele nu există filmare?! Să fim serioşi! Nu s-au mai ferit nici de presă. Cameramanului de la Digi24 i s-a pus piedică, iar pe mine m-au luat în dubă şi au început să mă bată fără nicio reţinere, chiar dacă televiziunile filmau. Nu-i mai interesa nimic. Dacă, într-adevăr, porneam noi conflictul, trimiteau înapoi cîteva zeci, că nu puteau toţi 1.300 să facă scandal!”, a declarat pentru FANATIK unul dintre liderii galeriei “lupilor”, Bogdan Dinu.

UPDATE 00.30: Suporterii au rămas în centrul Palatului Administrativ, unde au cerut o întrevedere cu prefectul Marius Sersea pentru a se sfătui cu cel mai important om al judeţului cum să reacţioneze la agresiunile jandarmilor. Discuţiile dintre părţi continuă.

1 2 suporteri-ploiesti-bataie-petrolul-jandarmi

Vezi video:

http://youtu.be/N5tEVS1IFkY

UPDATE 00.00: Fanii şi jandarmii s-au mai războit o dată, la întoarcerea la Ploieşti, chiar în centrul oraşului prahovean. Scoşi din minţi de ceea ce au păţit la Domneşti, suporterii au atacat forţele de ordine. Doi jandarmi au fost răniţi. Pentru a scăpa de mulţimea furioasă, jandarmii au folosit din nou gaze lacrimogene. 

UPDATE 20.35: „Am fost opriţi pe un cîmp. Era beznă, au început să dea cu gaze, să tragă cu gloanţe de cauciuc, cu alice. Jandarmii erau pregătiţi de război. Sînt peste 15 răniţi, oameni cu capul spart, plini de sînge. Nimeni nu a provocat. Totul a început de la Otopeni cînd au dat cu gaze şi bastoane. A urmat apoi o nouă luptă pe centură, apoi am ajuns pe acest cîmp şi s-a declanşat dezastrul. Un fan a fost împuşcat în cap, eu în picior, sîntem mai mulţi răniţi. Acum sîntem sechestraţi în autocare. Jandarmii te calcă în picioare dacă ai curajul să cobori din autocar”, a spus Bogdan Dinu, unul dintre liderii galeriei “găzarilor”, la Digi Sport.

Scandal în zona Domneşti între fanii Petrolului şi forţele de ordine, iar autocarele cu suporterii “lupilor” au fost întoarse către Ploieşti. Purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a detaliat întreaga situaţie ivită pe centura Bucureştiului.

“Suporterii Petrolului erau beţi şi au început un scandal cu jandarmii. S-a luat hotărîrea, pentru securitatea celorlalţi spectatori, să nu mai fie primiţi la meci. Sub escorta noastră vor fi întorşi către Ploieşti, am oprit întreaga coloană de suporteri. Sînt aproximativ 1000 de persoane care nu mai vin la meci, au existat conflicte între suţinători. Unul dintre fani a suferit o lovitură la cap şi a fost transportat la spital”, a declarat Enache pentru sport.ro.

Dacă vroiam scandal, făceam! Noi sîntem 1300, ei 100!

De partea cealaltă, unul dintre liderii galeriei “găzarilor” a dezvăluit că informaţiile Jandarmeriei nu sînt corecte. “O să plătească cine a luat decizia asta! Ne-au întors pe motiv că la primul autocar au existat incidente între fani şi jandarmi. Sînt 1300 de oameni, ar trebui luată decizia corectă. Fiecare fan a dat 15 lei pentru bilet şi transport, vor trebui să plătească. Mi se pare deplasat pentru un mic incident să întorci 11 autocare. Sînt nouă autocare care nu au făcut nimic, dacă era să se întîmple incidente la 1300 de fani cu o sută de jandarmi, se puteau face nenumărate”, a declarat Octav Preda.

 

Tags: