Fotbal intern

Incidente la Sepsi-Dinamo. Cum a furat un fan steagul Ungariei. Dănciulescu, gazat. Video

30.04.2018 | 23:05
Incidente la SepsiDinamo Cum a furat un fan steagul Ungariei Danciulescu gazat Video

Incidente la Sepsi – Dinamo, în etapa a 7-a din play-out-ul Ligii 1, partidă cu încheiată cu scorul de 2-0 pentru gazdele din Sfântu Gheorghe.

UPDATE, ora 22:45 După mai multe confuzii cu privire la motivul pentru care s-a iscat scandalul la meciul de play-out dintre Sepsi și Dinamo, una dintre televiziunile care a transmis partida de la Sfântu Gheorghe a dat dreptate FANATIK.RO, publicând un videoclip care arată motivul pentru care a început bătaia de la Sepsi-Dinamo. Astfel, după cum se vede pe imagini, un ultras dinamovist a fugit din sectorul oaspeţilor şi a furat steagul direct de pe gard, un gest prin care i-a sfidat pe fanii lui Sepsi.


Totul a început după al doilea gol reuşit de Ibrahima Tandia, în minutul 90.

Potrivit informaţiilor primite EXCLUSIV de FANATIK.RO , un suporter al lui Dinamo a stat acoperit în peluza gazdelor. Acesta a furat de acolo un steag al Ungariei de pe gard şi a fugit spre peluza oaspeţilor. El a fost însă prins de către stewarzi, motiv pentru care ceilalţi fani ai câinilor roşii au rupt gardul de protecţie şi au pătrus pe pista de atletism pentru a culege “prada”. Suporterii Câinilor au fost îndepărtaţi de oamenii de ordine cu gaze lacrimogene. Managerul general al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, a mers printre fani să îi liniştească şi a fost prins în mijlocul scandalului, suferind din cauza gazelor trimise de oamenii de ordine pentru a-i linişti pe suporterii echipei oaspete.

“În afară de niște gaze lacrimogene, căi respiratorii afectate și câteva șuturi în fund, n-am nimic. Eu voiam să-i calmez pe suporterii noștri. N-a fost ceva ieșit din comun. Cred că am primit 4-5 jeturi de gaze lacrimogene. Totul a plecat de la un fan de la Sepsi, care a venit ostentativ cu un steag al Ungariei în fața galeriei lui Dinamo. Chiar vreau să-i felicit pe suporterii noștri, pentru că s-au comportat exemplar până atunci. Probabil că, dacă suporterul de la Sepsi nu venea acolo, nu se întâmpla nimic. Suporterii dinamoviști au fost evacuați”, a spus Dănciulescu la sfârşitul meciului, la un post de televiziune.  VEZI VIDEO AICI

Incidentele de la Sepsi – Dinamo nu au fost singurele pentru covăsneni

Cei 300 de suporteri ai lui Dinamo au venit “înarmaţi” cu steaguri tricolore în localitatea în care majoritatea cetăţenilor sunt de etnie maghiară. După 90 de minute în care atmosfera a fost fair play, fanii roş-albi şi-au dat în petic şi au fost taxaţi imediat de fanii gazdelor, care au scandat “Ria-Ria, Ungaria”.

Nu este prima oară când echipa originară din Covasna este în mijlocul unui scandal. Prima dată când echipa din Sfântu Gheorghe a fost expusă unor tensiuni etnice a fost în timpul duelului de la Voluntari, în compania celor de la Juventus Colentina. Atunci gazdele au difuzat înainte de startul partidei un cântec cu versuri xenofobe la adresa etnicilor maghiari.

Ca fapt divers, la sfârşitul partidei jandarmii au decis să elibereze mai întâi suporterii oaspeţilor, restul fanilor locali fiind lăsaţi pe stadion până la evacuarea arenei.