Fotbal intern

Dezvăluire ŞOC! Un ULTRAS al “U” Cluj este NOUL ŞEF al rivalei CFR!

Intrarea în insolvenţă a cluburilor CFR Cluj şi Petrolul a conturat situaţia dezastruoasă pentru fotbalul din România, după ce şase formaţii din prima ligă folosiseră aceeaşi procedură...
08.02.2015 | 00:00

Intrarea în insolvenţă a cluburilor CFR Cluj şi Petrolul a conturat situaţia dezastruoasă pentru fotbalul din România, după ce şase formaţii din prima ligă folosiseră aceeaşi procedură pentru a scăpa din ghearele falimentului. Iar nevoia de un administrator judiciar care să poată să gestioneze corect situaţia clubului în cea mai grea perioadă pare să îi facă pe creditori să nu mai ţină cont de nimic. Un caz special este dezvăluit la CFR Cluj, unde noul administrator judiciar ales de conducerea CFR-ului şi confirmat de Tribunal,  Răzvan Zăvăleanu, este unul dintre fanii înfocaţi ai rivalei “U” Cluj! (vezi sus GALERIE FOTO)

“Activitatea clubului se va derula sub supravegherea practicianului în insolvenţă. Era singura modalitate. Societatea care se ocupă este RTZ&Partners”, a declarat pentru actualdecluj.ro avocatul Horaţiu Crişan, care reprezintă clubul CFR Cluj, firma precizată fiind a lui Zăvăleanu. Decizia luată de creditorul principal al formaţiei feroviare din Ardeal poate să trezească indignarea fanilor lui CFR Cluj, care nu privesc cu încredere mutarea, destinul echipei de pe Dr. Constantin Rădulescu fiind, practic, în mîinile unuia dintre fanii reprezentativi ai lui U Cluj! “Nimeni nu poate să conteste calităţile juridice şi profesionalismul lui Zava (n.red. Zăvăleanu, asociat în RTZ Partners şi omul care se va ocupa de dosar), însă cred că situaţia este unică în lume! Noi ne bucurăm, vom avea un nou motiv să ne ironizăm rivalii”, au precizat pentru FANATIK.RO liderii lui U Cluj, care au încercat să risipească pesimismul fanilor de la rivala din Ardeal.

A fost juristul lui U Cluj

Relaţia de ataşare dintre Răzvan Zăvăleanu şi “şepcile roşii” s-a extins, juristul ajungînd din tribune consultatul juridic al formaţiei clujene cînd aceasta a trecut prin cea mai grea perioadă din istoria sa. “A avut un rol important în acordarea licenţei clubului nostru din partea FRF. Nu ştiu dacă se exagerează, dar mulţi fani îl consideră salvatorul lui U Cluj”, au punctat sursele FANATIK.RO din cadrul grupării ardelene. O dovadă în acest sens stă o declaraţie a lui Zăvăleanu din perioada respectivă. “Am vorbit cu Viorel Duru şi ne-a asigurat că nu vor fi probleme în privinţa licenţierii”, declara actualul administrator special al lui CFR Cluj.

A donat bani pentru “şepcile roşii”

Activitatea lui Zăvăleanu poate fi observată şi prin prisma implicării sale financiare în construirea statuii lui Mircea Luca în faţa stadionului Cluj Arena. În momentul ridicării construcţiei realizată în memoria celui mai longeviv jucător al lui U Cluj, fanii echipei înfiinţate în 1918 au făcut o chetă care a avut ca obiectiv strîngerea de fonduri. Zăvăleanu a donat o sumă impresionantă, 500 lei, în condiţiile în care ceilalţi fani au dat chiar zece ori mai puţin. Doctor Mircea Luca este un fotbalist exponenţial pentru istoria fotbalului clujean, dar şi pentru medicina locală, fiind desemnat inclusiv Cetăţean de Onoare al oraşului Cluj-Napoca.

 24 de puncte a pierdut CFR Cluj ca urmare a intrării în insolvenţă