Fotbal intern

L-a UMILIT pe Ronaldinho. Are 8 copii DIN FLORI!

Fostul  campion mondial cu Brazilia, Roberto Carlos, este în prezent antrenorul echipei turce Sivasspor, pe care a reuşit să o ducă pe locul 4 în prima divizie. Roberto Carlos este un personaj...
12.02.2014 | 00:07

Fostul  campion mondial cu Brazilia, Roberto Carlos, este în prezent antrenorul echipei turce Sivasspor, pe care a reuşit să o ducă pe locul 4 în prima divizie. Roberto Carlos este un personaj cu totul aparte, viaţa lui putînd reprezenta un subiect de carte sau un scenariu de film.

roberto-carlos-sivasspor-ile-2-yillik-sozlesme-imzaladi-3344559

Două soţii, opt copii şi şase mame pentru ei

La 12 ani, Roberto Carlos lucra într-o fabrică, pentru a cîştiga bani pentru familia săracă din care provenea. Apoi fotbalul l-a scos total din lumea celor care trăiesc de azi pe mîine, ajungînd să cunoască gloria, la Inter Milano şi Real Madrid, cluburile de referinţă ale carierei sale. Însă Roberto Carlos este fascinant nu numai prin teribilele sale goluri cu stîngul. Roberto Carlos a avut o viaţă personală extrem de tumultoasă, cu două căsătorii legale, însă nu mai puţin de opt copii rezultaţi din relaţii pasagere! Una dintre amantele de ocazie a fost o mexicancă, alta unguroaică şi celelalte brazilence. Cu această “performanţă”, Roberto Carlos l-a “umilit” pe un alt super-star brazilian, genialul Ronaldinho, poreclit de una dintre amantele sale “ciocanul pneumatic” pentru potenţa sa.

Seedorf era băiatul cu pizza

La Real Madrid, Roberto Carlos a împărţit timp de trei ani camera de hotel sau de cantonament cu actualul antrenor al lui AC Milan, olandezul Clarence Seedorf. “Un tip incredibil, tot timpul pus pe glume, evident nu toate fiind şi gustate de cei din jur. Pe mine m-a adus la exasperare pentru că folosea o cremă pentru păr şi ca să se ungă bine stătea nu mai puţin de trei ore în baie. Insuportabil. Obişnuia să sune pe la vecini şi dacă răspundea cineva le spunea că este băiatul cu pizza şi le-a sosit comanda, deşi, era clar, că aceştia nu comandaseră nimic”, a declarat brazilianul.

Ronaldo a suferit o criză de epilepsie

Cel mai dur moment trăit în carieră de Roberto Carlos s-a petrecut cu puţin înaintea finalei Cupei Mondiale din 1998, de la Paris, Franţa – Brazilia, scor 3-0. Atunci, marele Ronaldo, brazilianul, nu portughezul, a suferit teribil şi în ultimul act al turneului final a fost inexistent pe teren. “Eu l-am văzut primul pe Ronaldo stînd întins pe pat. Avea ochii sticloşi şi corpul în spasme. După părerea mea era o manifestare de epilepsie. Nu mai văzusem aşa ceva vreodată la el. Am fost foarte speriat de ceea ce am văzut atunci. Şi acum, cînd îmi amintesc, mi se face pielea de găină”, şi-a amintit fundaşul stînga care şuta ca din tun.

N-a mai reuşit niciodată un gol şutînd cu trei degete

Roberto Carlos a jucat pe cele mai mari stadioane ale lumii, la cele mai tari cluburi, a cîştigat cele mai importante trofee, dar, peste toate, cea mai reprezentativă imagine a carierei sale fabuloase a fost minunatul gol marcat într-un amical cu Franţa, în 1997. Acel gol de la Lyon a făcut înconjurul lumii prin traiectoria absolut halucinantă a balonului, imaginea fiind reluată de milioane de ori de televiziunile din întreaga lume. Explicaţia acelei reuşite ţine de trei aspecte. Ghete strîmte, minge uşoară şi o anumită particularitate fiziologică a coapsei stîngi a jucătorului. Carlos regretă că niciodată nu a mai reuşit să dea un asemenea gol, cu un şut la care a folosit doar ultimele trei degete strîns lipite, care au imprimat balonului un efect ireal.

VEZI VIDEO AICI

Un spectator a făcut trei luni de închisoare

În Rusia, pe cînd era antrenor-jucător la Anji Mahacikala, a jucat contra celor de la Krîlia Sovietov Samara. Un spectator a aruncat cu o banană în brazilian. A fost reţinut şi condamnat trei luni la închisoare. Însă nu aceasta a fost pedeapsa cea mai rea. Cît a stat după gratii nu a primit altceva dimineaţa, la prînz şi seara de mîncare decît  o banană, ordin de la patronul lui Anji, miliardarul Kerimov!

125
de meciuri şi 11 goluri a strîns Roberto Carlos pentru naţionala Braziliei