News

Informare meteorologică de vreme rea de la ANM. Ce fenomene sunt așteptate

Anunț de vreme rea de la meteorologi. Sunt anunțate ploi torențiale, vijelii și grindină
23.08.2021 | 13:49
Informare meteorologica de vreme rea de la ANM Ce fenomene sunt asteptate
ADVERTISEMENT

După caniculă, vremea instabilă se întoarce în țara noastră. Sunt așteptate ploi însemnate cantitativ, vijelii, dar și grindină. Astfel, din această noapte, și până miercuri, sunt așteptate fenomenele specifice instabilității atmosferice.

Informare meteo ANM. Sunt anunțate ploi torențiale, vijelii și grindină

În anunțul făcut de meteorologi se specifică faptul că sunt așteptate cantități însemnate de apă. De asemenea, specialiștii au transmis că fenomenele meteo specifice vor avea loc în vest și în nord-vest.

ADVERTISEMENT

În ziua de marți, dar și în noaptea următoare se va semnala o instabilitate atmosferică accentuată în nord-est, centru, sud-vest, dar și la munte, a mai anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

„Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în vestul și nord-vestul țării, apoi, marți și marți spre miercuri (24 și 24/25 august) mai ales în centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane”, a precizat ANM.

ADVERTISEMENT

În zonele deja menționate vor avea loc averse, descărcări electrice, dar și vijelii sau grindină, izolat. Cantitățile de apă care vor cădea vor fi însemnate și vor fi cuprinse între 20 și 40 de l/mp.

„Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii și grindină.

ADVERTISEMENT

Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20…40 l/mp”, a transmis ANM.

Unde vor avea loc fenomenele meteo, conform ANM

Meterorologii ANM au mai transmis și că astfel de fenomene vor avea loc în sudul, centrul și estul teritoriului. De asemenea, ANM a mai informat și că toate datele referitoare la starea vremii vor fi actualizate pe măsură ce se vor afla noi lucruri.

ADVERTISEMENT

După mai multe zile de caniculă, în care au fost și fenomene meteo extreme, meteorologii au transmis și prognoza pentru următoarele două săptămâni.

Vremea începe să se răcească treptat în următoarele zile, iar minimele vor ajunge la valori foarte mici la început de toamnă, când se vor semala temperaturi chiar și sub zece grade.

În zonele de munte va fi chiar mai frig și este posibil ca minimele să atingă valori de  7 grade Celsius.

Valorile caniculare vor reveni spre finalul acestei luni. De asemenea, la munte va ploua mult, în timp ce în celelalte zone ale țării va fi disconfort termic accentuat și căldură insuportabilă.

ADVERTISEMENT
Tags: