Fotbal international

La Milano e vremea schimbărilor. Spalletti şi Gattuso out! Cine vine în locul lor

28.05.2019 | 09:32
La Milano e vremea schimbarilor Spalletti si Gattuso out Cine vine in locul lor

Milano a fost sezonul recent în Serie A unul dintre polii de atracţie, pentru că ambele cluburi cu CV-uri bogate, dar adevăraţi nobili decăzuţi în ultimii ani, au avut mari ambiţii de a-şi recăpăta strălucirea, luptând pentru intrarea în Champions League, pentru că, la acest moment, a se apropia de Juventus este încă imposibil. La final de stagiune Inter şi-a atins obiectivul, rossonerii nu. Însă, băncile tehnice ale ambelor cluburi vor cunoaşte curând nume noi, pentru că actualii tehnicieni, Luciano Spalletti, la Inter şi Gennaro Gattuso la Milan sunt deja out. Sunt istorie.

Inter şi AC Milan şi-au pus pe liber antrenorii. Spalletti şi Gattuso sunt out

Inter merge în Champions League după ce a tremurat serios în ultimele 90 de minute ale sezonului în faţa micuţei, dar bravei Empoli, care a retrogradat, dar a murit frumos pe Giuseppe Meazza, ba, preţ de şapte minute, când a egalat, se salvase, iar Inter lăsa locul vecinei din capitala Lombardiei, pentru că şi Milan a câştigat la Ferrara, în faţa lui SPAL.

Schimbări la echipele din Milano. La Inter se ştie deja noul antrenor: Antonio Conte

Golul izbăvitor al unuia dintre cei mai controversaţi jucători ai Interului, belgianul Radja Nainggolan, a adus însă izbăvirea în casa Interului, care acum are patroni chinezi. Nu însă şi pentru antrenorul Luciano Spalletti, care două sezoane la rând a dus echipa în grupele Champions League şi în ambele rânduri în ultimul meci al sezonului. El va fi demis marţi sau miercuri şi înlocuit cu Antonio Conte. Oricum, nu ar fi fost deloc exclus ca şi dacă nu era adus Conte Spalletti să spună adio, pentru că peste tot unde a antrenat a plecat el după două sezoane.

Schimbări la echipele din Milano. Luciano Spalletti a dus Inter din nou în Champions League dar este înlocuit

Milan nu vrea investiţii costisitoare pentru noul sezon

La Milan sunt patroni americani, care din vara lui 2018 au oprit falimentul chinez, produs după ce clubul a fost vândut de Silvio Berlusconi. Milan a terminat pe locul 5 şi merge în Europa League, insuficient pentru grupul Elliott, care a preluat clubul. Consecinţe: out directorul sportiv, brazilianul Leonardo şi de luni out şi antrenorul Gennaro Gattuso, care a cerut pentru noul sezon investiţii serioase în jucători de top şi oameni experimentaţi în conducere. Ivan Gazidis, omul americanilor, cel cu un trist trecut la Arsenal, i-a spus însă că nu concordă ideile, Milan dorind să facă totul cu tineri şi cu preţuri low-coast.

“Decizia de a lăsa banca tehnică a lui Milan nu este simplă, însă este o decizie care trebuie luată. Nu a fost un moment precis în care am ajuns la această concluzie, ci este suma acestor 18 luni petrecute ca antrenor al unei echipe care pentru mine nu va fi niciodată ca celelalte. Luni pe care le-am trăit cu pasiune, luni de neuitat. Este o decizie dureroasă, dar la care am reflectat. Renunţ la doi ani de contract? Da, pentru că povestea mea cu Milan nu poate fi niciodată o problemă de bani”, a declarat Gattuso pentru cotidianul La Repubblica.

La acestă strategie va fi greu dee găsit un antrenor care să îşi asume obiectivul de a prinde viitorul sezon Champions League, dacă nu va avea la dispoziţie material de calitate. Sunt câţiva jucători de top în lotul actual, dar insuficient pentru a putea duce o astfel de bătălie până la capăt şi e clar că aducând tineri talentaţi, dar care au nevoie de timp pentru a se forma, Milan va bate pasul pe loc în raport cu celelalte pretendente la primele patru poziţii.