Fotbal intern

Special cu Diego Fabbrini Ce spune „perla Botoșaniului” de un transfer la CFR Cluj sau FCSB

20.12.2018 | 15:09
Special cu Diego Fabbrini Ce spune perla Botosaniului de un transfer la CFR Cluj sau FCSB

Diego Fabbrini a reprezentat unul dintre cele mai surprinzătoare transferuri din această vară. Fotbalist cu 30 de meciuri în Serie A, Fabbrini a ajuns la începutul acestui sezon la FC Botoșani, echipă de mijlocul clasamentului în Liga 1 Betano. Evoluțiile sale la moldoveni au atras însă atenția cluburilor importante din România. FANATIK a stat de vorbă cu Fabbrini despre jocul său şi despre ce va urma după Botoşani.

Diego s-a impus ca titular la FC Botoșani. Chiar dacă ar fi putut să discute despre fotbalul românesc cu Devis Mangia, sau cu alți fotbaliști sau antrenori italieni care s-au perindat în țara noastră, Fabbrini s-a consultat doar cu familia când a luat decizia să se mute în nordul Moldovei: „Înainte să vin în România nu am vorbit cu nimeni de aici. Am vorbit doar cu familia și împreună am luat decizia să vin la FC Botoșani. Eu și cu familia mea suntem fericiți că suntem aici! Am vorbit de mai multe ori cu domnul Iftime. Este un om foarte bun.” Fotbalistul italian speră ca echipa sa să intre în lupta pentru play-off, chiar dacă după 20 de runde FC Botoșani este pe locul 10, cu 23 de puncte, la cinci puncte distanță de locul șase: „Mai avem multe meciuri de jucat și încă păstrăm șanse la play-off. Suntem o echipă bună și putem câștiga multe partide până la sfârșitul sezonului regulat.”

Ce zice Diego Fabbrini despre o posibilă trecere la CFR Cluj sau FCSB

Încet, încet, Fabbrini s-a adaptat la fotbalul din România și a avut performanțe din ce în ce mai bune. Forma sa le-a atras atenția „granzilor” din Liga 1 Betano, FCSB și CFR Cluj. „Sunt interesat de Fabbrini, dar să intre Botoşaniul în play-off şi să o lase pe dinafară pe Dinamo şi vedem noi, cred că îl cumpăr”, a spus Gigi Becali în urmă cu câteva săptămâni. Mai mult, FANATIK a scris că rivala FCSB, campioana CFR Cluj, caută să se întărească în această iarnă, iar Diego Fabbrini este una dintre soluțiile trupei lui Toni Conceicao.

interviu diego fabbrini
Diego Fabbrini a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui FC Botoșani în meciul cu FCSB

Italianul a evitat însă să ne spună dacă are de gând să facă trecerea la una dintre cele două echipe din vârful clasamentului: „Nu pot să discut despre eventuale oferte de la FCSB sau CFR Cluj. Acum mă gândesc doar la clubul meu și nimic mai mult. Pentru astfel de detalii, trebuie să vorbiți cu clubul sau cu impresarul meu.” El ne-a povestit că singurul lui gând, în afara partidei de joi cu Dunărea Călărași, este vacanța de Crăciun: „Vreau să ajung acasă să stau cu familia mea. Îmi place foarte mult Crăciunul, este sărbătoarea mea favorită”, ne-a mai povestit Fabbrini.

  • 1 milion de euro este cota lui Diego Fabbrini, potrivit transfermarkt.de
  • 30 de meciuri în Serie A și 83 de partide în Serie B are Diego Fabbrini