Fotbal intern

Rivaldinho, atac la Miriuţă “Nu înţelege nimic din fotbal!”

Rivaldinho a oferit un interviu pentru FANATIK.RO în care vorbeşte despre plecarea de la Dinamo, relaţia cu selecţionerul Cosmin Contra şi problemele pe care le-a avut cu Vasile Miriuţă.
30.01.2018 | 14:08
Rivaldinho atac la Miriuta Nu intelege nimic din fotbal

Rivaldinho şi-a reziliat contractul cu FC Dinamo Bucureşti şi a semnat cu Levski Sofia. Imediat după plecarea din România, brazilianul a oferit un interviu în EXCLUSIVITATE pentru FANATIK.RO în care îl atacă pe Vasile Miriuţă, despre care susţine că nu l-a dorit la echipă pentru că era străin şi nu vorbea română, germană sau franceză. 

Mai mult, fiul marelui Rivaldo a dezvăluit care a fost cel mai dificil moment din perioada petrecută la Dinamo şi a vorbit despre relaţia pe care a avut-o cu fostul antrenor de la Dinamo, Cosmin Contra. Atacantul în vârstă de 22 de ani susţine că nu a avut parte de condiţii bune pentru a se recupera la trupa din “Ştefan cel Mare” şi că îi va fi dor de suporterii din “Peluza Cătălin Hîldan”.

“Eu nu mi-am mai dorit să stau cu ei!”

Ce obiective ai la noua ta echipă?

Echipa mea şi-a propus să câştige titlul în acest sezon. Suntem o echipă mare şi trebuie să ne gândim mereu la titlu.

O să joci la Levski Sofia alături de un fost coleg de la Dinamo. Ai vorbit cu Filipe Nascimento de când a plecat de la Dinamo?

O să joc alături de Filipe Nascimento, dar şi cu Paulinho, fostul meu coleg de la Corinthians U20. Sunt foarte fericit că o să fiu din nou alături de ei, dar şi de noii coechipieri.

A fost dificil pentru tine să nu pleci alături de Dinamo în Cipru?

Nu a fost dificil! Eu nu îmi doream să mai stau cu ei. Am rămas în Bucureşti ca să mă recuperez la o clinică particulară pentru că acolo am găsit condiţiile necesare pentru a mă recupera. Dinamo nu are structura necesară pentru asta.

“Lui Miriuţă nu îi plăceau jucătorii străini!”

Cum ai primit vestea că nu mai faci parte din planurile de viitor ale lui Dinamo?

Eu mi-am imaginat că o să se ajungă la asta când am refuzat să mă transfer în Turcia. Mi-am imaginat asta şi pentru că antrenorului nu îi plăceau jucătorii străini. Recunosc că nici eu nu îmi mai doream să mai lucrez cu ei.

Ti-ai dorit şi tu să pleci din România?

Da! Cu siguranţă mi-am dorit să plec! Am avut oferte din România înainte să ajung la Levski Sofia, dar nu am vrut să mai rămân acolo. A fost decizia mea de a plecat de la Dinamo. 

De ce crezi că nu ai fost folosit foarte mult de Vasile Miriuţă?

Nu am fost folosit mai des de Miriuţă pentru că lui nu îi plăceau jucătorii străini. Nu îi plăcea de mine pentru că eu nu vorbesc română, germană sau franceză ca ceilalţi atacanţi de la Dinamo. Însă am ajuns să joc destule meciuri într-un final, chiar dacă am fost accidentat, toate acestea pentru a ajuta echipa.

Rivaldinho: “Miriuţă nu înţelege nimic din fotbal!”

Tu crezi că nu şi s-a oferit foarte multă încredere în prima parte a sezonului?

Eu mereu am avut parte de puţină încredere la Dinamo. În special cu Miriuţă. Eu dădeam gol şi în următorul meci eram ţinut pe banca de rezerve. De două ori s-a întâmplat asta. După golul contra Craiovei şi Concordiei. Jucătorul care nu primeşte încredere de la antrenor nu poate oferi totul. 

Vasile Miriuţă a zis că are şi alţi atacanţi buni la Dinamo. El a vorbit ceva cu tine?

Asta demonstrează că el nu înţelege nimic din fotbal. Poţi să îmi spui un atacant de la Dinamo care are mai multe goluri decât mine în acest sezon? Îţi zic eu. Niciunul!

Care a fost cel mai dificil moment prin care ai trecut în perioada când ai evoluat pentru Dinamo?

Am fost primit foarte bine la Dinamo încă din primul moment în care am ajuns acolo. Am fost primit bine de jucători şi oficiali, dar cel mai dificil moment a fost când Cosmin Contra a plecat de la Dinamo. El este un antrenor foarte mare! Toţi jucătorii şi oficialii am rămas frustraţi după ce Niculescu a refuzat să meargă la Dinamo pentru că şi el este un antrenor mare care are acelaşi stil cu Cosmin Contra. 

Sfatul lui Rivaldo pentru Rivaldinho

Cu cine ai colaborat mai bine? Cosmin Contra sau Vasile Miriuţă?

Cu siguranţă am colaborat mai bine cu Cosmin Contra. El m-a ajutat foarte mult. Avea încredere în mine. El este un antrenor mare şi are un caracter foarte frumos.

S-a vorbit despre faptul că tatăl tău (n.r. Rivaldo) nu şi-a dorit ca tu să rămâi în România pentru că nu era fericit cu situaţia ta de la Dinamo. Care a fost sfatul cel mai important pe care l-ai primit de la el?

Da! Tatăl meu mă susţine în toate deciziile pe care eu le iau. El mi-a zis să mă rog  şi să îmi urmez inima. A rămas trist pentru că am plecat de la Dinamo pentru suporterii care mereu m-au susţinut, dar sunt fericit că acum sunt într-un club mare şi o să am susţinerea fanilor de la Levski. Ştiu că şi suporterii de la Dinamo au fost alături de mine mereu.

23 de meciuri a jucat Rivaldinho pentru Dinamo în sezonul 2017-2018, în toate competiţiile

4 goluri a înscris Rivaldinho în sezonul 2017-2018

500.000 de euro este cota lui Rivaldinho, conform transfermarkt