Fotbal intern

Interviurile FANATIK.RO. Cernat: “Vreau SĂ BAT Steaua în 2016!”

Florin Cernat a dialogat în ultima zi a anului 2015 cu FANATIK.RO despre reuşitele din acest an, regrete şi transferul eşuat la Steaua. Mijlocaşul Viitorului critică atitudinea celor care nu...
01.01.2016 | 00:00
Interviurile FANATIKRO Cernat Vreau SA BAT Steaua in 2016

Florin Cernat a dialogat în ultima zi a anului 2015 cu FANATIK.RO despre reuşitele din acest an, regrete şi transferul eşuat la Steaua. Mijlocaşul Viitorului critică atitudinea celor care nu înţeleg proiectul lui Gică Hagi de la malul mării şi anunţă o carieră strălucitoare pentru Ianis Hagi.

Ai tras linie la finalul anului 2015 şi ai ajuns la o concluzie. Care e aceea?

-Prima jumătate a anului nu a fost una foarte bună, revenirea la Oţelul Galaţi mi-a lăsat un gust amar pentru că nu am reuşit să salvăm echipa. Sper în continuare ca echipa să nu dispară şi să îşi revină. A doua parte a fost una bună, cu realizări pe plan fotbalistic.

Deşi nimeni nu avea încredere în proiectul lui Hagi.

– Da! Mulţi mi-au spus să nu mă duc la Viitorul, că fac greşeala vieţii mele, dar acum îmi dau dreptate. Am reuşit să devenim o familie şi anunţ că nu putem fi dezbinaţi. La Viitorul se face o treabă foarte bună şi eu mă bucur că am reuşit să fiu antrenat de Gică Hagi. Este o onoare!

Totuşi, Hagi are parte şi de critici….

-Se întîmple multe lucruri de neînţeles! Nu înţeleg de ce lumea ne critică şi ne acuză că ocupăm actuala poziţie pentru că ne-au ajutat arbitri. Ei vor de fapt să lovească în Gică Hagi şi nu îşi dau seama că acest om şi-a investit banii în Academie şi face un lucru bun pentru România. La noi se vorbeşte negativ despre el, iar în străinătate, oriunde te duci, se folosesc numai cuvinte de laudă. Problema noastră e că  la noi toţi cei care comentează sînt antrenori şi specialişti, dar nu au jucat fotbal nici o secundă.

“Presiune suplimentară pe Ianis”

Cum este relaţia dintre Gică Hagi şi fiul său, Ianis?

-La antrenamente, este o situaţie normală. Gică este antrenor, Ianis este jucător. Pot spune că pe Ianis e o presiune în plus la antrenamente că este fiul lui Gică Hagi. Să nu uităm nici o clipă că are doar 17 ani, iar la această vîrstă ajungi foarte, foarte greu să joci în Liga 1. Are calităţi rare şi am încredere în el că o să facă pasul către fotbalul mare.

Ratarea transferului la Steaua ţi-a adus regrete?

-Sincer, nu! Nici o clipă! Aşa cum nu regret că am ales să joc la Viitorul, consider că e cea mai bună alegere a mea. Ei nu m-au dorit niciodată acolo, altfel eram transferat.

Ce aşteptări ai în 2016 de la fotbal?

-Îmi doresc să cîştig împotriva tuturor echipelor, dar mai ales împotriva Stelei. E campioana, toţi vor să bată echipa campioană.

Ce le transmiţi colegilor în ultima zi din 2015?

Băieţii ştiu că trebuie să ne întoarcem puternici şi pregătiţi pentru că ne aşteaptă un final de campionat infernal de greu. Trebuie să facem tot ce ne stă în putere să rămîne pe podium la finalul campionatului