ADVERTISEMENT
News

Inundații devastatoare în Senegal. A plouat în șapte ore cât în trei luni. Plan de urgență activat. Video

Autor: Adrian Baciu | 08.09.2020 | 11:03
Inundații devastatoare în Senegal. A plouat în șapte ore cât în trei luni. Plan de urgență activat. Video
Inundații devastatoare în Senegal. A plouat în șapte ore cât în trei luni. Plan de urgență activat. Sursa foto: sabcnews.com

Inundații devastatoare au lovit în ultimele zile statul Senegal, situat în zona de vest a Africii. A plouat în câteva ore cât în tot sezonul de vară.

ADVERTISEMENT

Din cauza căderilor masive de apă, care au provocat zeci de viituri, mii de oameni din zona Capitalei Dakar au fost evacuați de autorități.

Pe lângă pagubele materiale însemnate, oficialii statului african au anunțat și șase decese, precum și mai multe persoane date dispărute.

ADVERTISEMENT

Senegal, lovit de inundații devastatoare. A plouat în câteva ore cât în trei luni

Capitala Senegalului, Dakar, a fost afectată de inundații catastrofale, după ce în doar șapte ore a plouat cât pentru întregul sezon de vară.

În urma dezastrului natural, mii de oameni au rămas fără case, distruse de viituri, iar bilanțul victimelor este în creștere. Cel puțin șase oameni și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Din cauza gravității situației, președintele din Senegal, Macky Sall, a activat un plan de ajutor de urgență destinat ajutorării celor loviți de ape.

Ministrul Apelor și Mediului, Serigne Mbaye Thiam, a declarat pentru televiziunea națională că sâmbătă a căzut mai multă ploaie într-o singură zi decât s-ar înregistra de obicei țara în cele trei luni ale sezonului ploios.

ADVERTISEMENT

”Este o cantitate de precipitații excepțională. Am înregistrat 124 de milimetri de ploaie. Aceasta este ploaia cumulativă care cade de obicei în tot sezonul ploios din iulie până în septembrie ”, a spus Thiam, conform SABCNews.

Imagini dramatice din Capitala Dakar

Imaginile filmate de localnicii din Dakar arată o realitate cruntă cu care se confruntă locuitorii din Senegal. Putem observa străzi transformate în adevărate râuri și oameni care se străduiesc să iasă din apă.

ADVERTISEMENT

Meteorologii spun că va ploua și în zilele următoare, iar autoritățile au anunțat un plan de urgență pentru evacuarea persoanelor din zonele cu risc.

În ultimele zile, ploile abundente au fost înregistrate în regiunile Sahel din Africa de Vest și Centrală, inclusiv în Niger, Nigeria, Ciad și Camerun, ducând la inundații devastatoare care au ucis zeci și au distrus casele a mii de oameni.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!