Premier League

Inventatorii fotbalului au introdus sistemul „hawk-eye”

Noul sezon din Premier League se anunţă a fi extrem de spectaculos. Revenirea lui Mourinho, trecerea lui Moyes pe banca lui Manchester United în locul legendarului „Sir” Alex Ferguson,...
18.08.2013 | 21:23
Inventatorii fotbalului au introdus sistemul hawkeye
ADVERTISEMENT

Noul sezon din Premier League se anunţă a fi extrem de spectaculos. Revenirea lui Mourinho, trecerea lui Moyes pe banca lui Manchester United în locul legendarului „Sir” Alex Ferguson, milionarii de la City au investit peste 100 de milioane de euro pentru un nou titlu, sînt cîteva dintre ingredientele unui sezon care se anunţă a fi fabulos. Inventatorii fotbalului au decis ca din acest sezon în Premier League să se folosească noua tehnologie de supraveghere video pentru linia portii. „Hawk-eye” este menit să risipească orice îndoială asupra baloanelor ce se plimbă pe linia porţii sau intră în poartă prea puţin pentru ca unul dintre arbitri să observe. Primul meci în care a fost folosită tehnologia a fost uvertura primei etape, Liverpool-Stoke, 1-0.

VEZI VIDEO:

Meciul revenirii lui Mourinho pe Stamford Bridge, Chelsea-Hull a avut şi el nevoie de noul sistem. Publicaţia britanică Daily Mail a oferit primele poze cu faza petrecută în minutul 45 al partidei Chelsea-Hull. La 2-0 pentru Chelsea, Branislav Ivanovic a trimis mingea către poarta apărată de Alan McGregor.

ADVERTISEMENT

1

2

Portarul lui Hull are un reflex uimitor şi după cum se poate observa, reuşeşte să împiedice al treilea gol al lui Chelsea.

3

 

4

 

Noua tehnologie funcţionează extrem de simplu. Pe liniile porţilor e montat, lîngă bară, sistemul „hawk-eye” şi dacă există vreo fază controversată, noua tehnologie procesează în timp record imaginile în format 3D şi analizează faza. Arbitrul are fixat la mînă un dispozitiv care emite vibraţii puternice în cazul în care mingea trece de linia porţii.

ADVERTISEMENT