News

Investiție majoră la Poșta Română: 2,7 milioane de lei pentru mașinile poștașilor

03.04.2019 | 13:24
Investitie majora la Posta Romana 27 milioane de lei pentru masinile postasilor

În 2017, Compania Națională Poșta Română a achiziționat un număr de 180 de autoutilitare, în urma a două contracte pe care le-a semnat cu Ford România și Renault Commercial Roumanie. În decembrie, 2018, Poșta Română și-a mărit din nou parcul auto cu 80 de autovehicule de 3,5 tone ce au intrat în circulație la o săptămână distanță, iar la finalul fiecărei luni de atunci încolo, au urmat să fie distribuite, în țară, și restul de 100 de mașini.

Investiție majoră la Poșta Română

„Suntem conştienţi de nevoile clienţilor noştri. Rapiditatea şi siguranţa livrărilor sunt indispensabile pentru orice jucător important pe piaţa serviciilor poştale. Reînnoirea parcului auto este un pas hotărât în direcţia îmbunătăţirii serviciilor Companiei Naţionale Poşta Română”, a spus Directorul General al Poștei Române, Elena Petrașcu. De menționat este că piața de coletărie este într-o continuă dinamică. Mai mult, creșterea numărului de autovehicule operate de Poștă reprezintă o prioritate strategică pentru companie. De asemenea, se preconizează a până la finalul anului flota auto a operatorului național de servicii poștale să depășească 1.000 de autovehicule.

Investiția este de 12,5 milioane de lei fără TVA, iar în calcul intră și asigurarea pentru cele 180 de autovehicule. Un eveniment marcant, din anul precedent, care viza activitatea Poștei Române, a fost legat de capitalul social al companiei. Mai exact, este vorba despre suma de 170 de milioane de lei, rezultată din procesul de capitalizare demarat de statul român, din cauza ”mofturilor” acționarului minoritar Bogdan Cojocaru.

Investiție majoră la Poșta Română: 2,7 milioane de lei pentru mașinile poștașilor
În 2017, Compania Națională Poșta Română a achiziționat un număr de 180 de autoutilitare

”Poșta Română nu poate folosi suma de 170 de milioane de lei din cauza mofturilor acționarului minoritar”

Despre situație, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale a spus: „În momentul de faţă, Poşta Română nu poate utiliza suma de 170 de milioane de lei (capitalizarea aprobată în februarie 2018, prin HG) din cauza mofturilor acţionarului minoritar. Sunt convins că Poşta poate redeveni ceea ce a fost acum mulţi ani şi trebuie să ne asigurăm că vom face investiţii corecte şi să putem informatiza procesele pentru a ne bate cu ceilalţi competitori. Avem nevoie de investiţii şi, alături de noua conducere, vom găsi bani pentru acestea. În cele şase luni de mandat am reuşit să semnăm un nou contract colectiv de muncă, agreat la data de 1 mai 2018”.

În 2017, Compania Națională Poșta Română a achiziționat un număr de 180 de autoutilitare
În decembrie, 2018, Poșta Română și-a mărit din nou parcul auto cu 80 de autovehicule de 3,5 tone

Într-un comunicat al Ministerului Cominicațiilor și Societății Informaționale se arată că: „Statul român a majorat capitalul social al Poştei Române, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 38/2018. Astfel, în conturile companiei a fost virată suma de 153.000.000 lei, urmând ca diferenţa până la suma de 170.000.000 lei să fie virată în trimestrul IV, conform art. 21 din Legea 500/2002. Este prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o face prin decizia Guvernului pentru Compania Naţională Poşta Română S.A.. Acest demers reprezintă atât o investiţie majoră, cât şi una de încredere a Executivului în capacitatea operatorului naţional de servicii poştale de a se reinventa pe termen mediu şi lung”.

Tags: