Fotbal intern

Cum a vrut Ioan Becali să “ţepuiască” o bancă din Elveţia cu 500.000 €

Cristian Sima, celebrul broker român şi controversat om de afaceri, a scris pe pagina de Facebook o poveste în care Ioan Becali este în prim plan.
21.03.2018 | 09:49
Cum a vrut Ioan Becali sa tepuiasca o banca din Elvetia cu 500000 E
ADVERTISEMENT

Acesta a dezvăluit cum Ioan Becali a încercat să păcălească o bancă din Elveţia cu un cec de 500.000 de euro, iar povestea este relatată de “Brokerul fugar” în cartea pe care o va lansa în curând, în capitolul “Becaliada”. 

“Ajunşi în sediul central al băncii (o minunată clădire de secol XVI), nici Gino şi nici G. Becali nu păreau impresionaţi de nimic. Nici de clădire, nici de operele renanscentiste de pe pereţi şi cu atât mai puţin de sculpturile moderne ale lui Giacometti, de care ziceau că sunt ca un tun făcut din piuliţe şi că IAS-ul de la ei din sat ar avea câte piuliţe vrei ca să faci “opere de artă”… Pe de altă parte, era mai interesant să urmăreşti ipocrizia bancherilor care îşi dădeau coate, dar nu păreau deranjaţi de bădărănia clientului adus de mine. La urma urmei, am învăţat repede că în Elveţia banii nu au maniere şi, deci, pe nimeni nu deranjează că eşti milionar şi nu ştii să te comporţi. Era foarte interesant de urmărit firul discuţiei dintre Becali (Gino nu prea vorbea, pentru că era vădit complexat de ceea ce vedea) şi directorul general Brianti, bancher din tată în fiu, de peste 5 generaţii. Brianti, adică banca, dorea ca Becali să-şi transfere afacerile şi lichidităţile la ei în bancă, iar Becali voia să ia un credit şi să dea o ţeapă. Cum eu am declarat din start că nu vreau nicio procură pe cont (aşa cum obişnuiam să am la clienţii aduşi de mine), că nu vreau să ştiu nimic despre afacerile făcute de bancă cu Becali, am dorit să mă retrag. Giovanni, însă, a insistat să stau şi, drept urmare, am rămas.

ADVERTISEMENT

“Becali a făcut mare scandal, şi-a luat cecul şi a plecat!”

(…) La câteva luni după asta, Brianti îmi spune că Becali a venit la el cu un cec de 500.000 de euro pentru al cashui imediat. Cum banca nu l-a cashuit imediat şi a cerut să aibă timp să-l verifice, Becali a făcut mare scandal, şi-a luat cecul şi a plecat. Elveţienii făcuseră deja o fotocopie după cec şi au descoperit că cecul era fără acoperire. Nu ştiu cum s-au comportat după, dar sigur nu cu mănuşi. Cum pe Giovani Becali nu l-am mai văzut după, nu ştiu cum a evoluat relaţia dintre el şi bancă (de fapt, declarasem că nu mă interesează). Povestea nu se încheie aici”, apare în cartea lui Cristian Sima.  CLICK PE GALERIA DE MAI SUS PENTRU A VEDEA FOTO.

Sursă foto: libertatea

Tags: