Fotbal intern

FOTO. Primele imagini cu Giovanni în libertate! AMR2: Victor şi Borcea

UPDATE, ora 19:19 / Gigi Becali crede că vărul său, Giovani, a fost reţinut ilegal mai mult timp în spatele gratiilor decît era, de fapt, pedeapsa. Chiar dacă Ioan Becali este pasibil de o...
15.09.2016 | 00:03
FOTO Primele imagini cu Giovanni in libertate AMR2 Victor si Borcea

UPDATE, ora 19:19 / Gigi Becali crede că vărul său, Giovani, a fost reţinut ilegal mai mult timp în spatele gratiilor decît era, de fapt, pedeapsa. Chiar dacă Ioan Becali este pasibil de o nouă condamnare, patronul Stelei a tratat cu umor subiectul.

“Ioan Becali trebuia să facă doar doi ani de închisoare. El a făcut 2 ani şi 6 luni. El stă acum o lună afară, se odihneşte, se judecă, se contopeşte toată pedeapsa şi mai stă o lună acolo. Şi gata!”, a declarat Becali.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

UPDATE, ora 17:52 / Ioan Becali a părăsit penitenciarul Poarta Albă, fiind eliberat condiţionat după 2 ani şi 6 luni de cînd a fost condamnat în “Dosarul Transferurilor”. Giovanni nu a dat nici o declaraţie presei şi s-a îndreptat cu paşi repezi spre maşină. 

CLICK SUS PE GALERIE FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINI


Ioan Becali este al şaselea condamnat în ”Dosarul Transferurilor” care a fost eliberat condiţionat! Decizia în cazul fostului impresar este definitivă.

Decizia survine după ce acesta a executat doi ani şi şase luni din pedeapsa de şase ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

“Am executat 2 ani, 6 luni şi zece zile şi le număr şi pe cele executate şi pe cele cîştigate. Nu doresc decît să spun că mi-am făcut datoria în toate penitenciarele, n-am avut nici o problemă nicăieri am încredere în justiţie”, a spus Ioan Becali în faţa instanţei, anunţă RTV.

Ioan Becali a cerut şi în februarie instanţei să fie eliberat condiţionat, însă solicitarea sa a fost atunci respinsă. Cererea de la Judecătoria Sectorului 4 s-a judecat atunci în lipsa lui Ioan Becali, care era internat în Clinica de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, condusă de medicul Şerban Brădişteanu.

Ioan Becali mai este judecat într-un alt dosar

Alte două cereri de liberare condiţionată a lui Ioan Becali au fost formulate anterior, ambele fiind respinse, una de Tribunalul Constanţa, şi o alta a comisiei de specialitate de la Penitenciarul Poarta Albă, unde fostul impresar a executat o parte din pedeapsă.

Ioan Becali mai este judecat într-un dosar, alături de Victor Becali şi Cristian Borcea, pentru că i-ar fi dat mită 195.000 de euro judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, ca să dispună achitarea oamenilor de fotbal acuzaţi în Dosarul Transferurilor.

Dintre cei opt oameni de fotbal mai sînt încarceraţi Victor Becali şi Cristian Borcea, ceilalţi şase fiind eliberaţi condiţionat.

În rest, toţi inculpaţii par să fi înflorit. Gigi Neţoiu s-a recăsătorit recent, Gică Popescu şi George Copos şi-au repus afacerile pe rol, iar Mihai Soica a reajuns subalternul lui Gigi Becali.

Singurul care are o situaţie neplăcută este Jean Pădureanu, “Lordul” fotbalului românesc avînd probleme grave de sănătate.

Gigi Neţoiu

Condamnat la 3 ani şi patru luni pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în cel mai mare dosar instrumentat de procurori, Gigi Neţoiu a ieşit din închisoare la finalul anului trecut, după doi ani petrecuţi în spatele gratiilor. “Am trecut razant pe lîngă moarte. Am trecut peste probleme doar cu ajutorul lui Dumnezeu şi pentru asta Îi mulţumesc”, declara Neţoiu în momentul eliberării.

La nouă luni distanţă, Neţoiu şi-a regăsit fericirea, dar şi relaţiile. Fostul patron al FC U Craiova s-a recăsătorit week-end-ul trecut cu o domnişoară mult mai tînără, iar naşul de cununie a fost Adrian Năstase.

660 de zile a petrecut Gigi Neţoiu în spatele gratiilor

George Copos

Fostul patron al Rapidului, considerat unul dintre cei mai abili oameni de fotbal pe plan mioritic, a ieşit în aprilie 2015. Asta după un an de zile de detenţie, perioadă în care şi-a lăsat afacerile pe mîna soţiei şi a fetei sale Alexandra. După ieşirea din închisoare, Copos a trecut prin mîna dentistului, stresul din spatele gratiilor punîndu-şi grav amprenta pe starea de sănătate a omului de afaceri. Cu toate acestea, chiar dacă a rămas cu sechele după condamnarea primită, Copos a revenit în fruntea afacerilor sale.

3 ani şi opt luni a primit Copos

Gică Popescu

Poate cel mai mediatizat caz dintre toţi cei implicaţi. Gică Popescu a ieşit după ce şi-a ispăşit un an şi şase luni din pedeapsă, fiind eliberat în noiembrie 2015. Condamnarea definitivă primită din partea Curţii de Apel Bucureşti, care l-a găsit vinovat pentru evaziune fiscală, i-a adus “Baciului” cea mai mare dramă, tatăl său decedînd. În prezent, Popescu face curse între antrenamentele copilui său, Nicholas, care este la Academia Gheorghe Hagi, dar şi afacerile pe care încearcă să şi le repună pe picioare.

2.296.097 de lei a fost prejudiciul stabilit de instanţă

Mihai Stoica

Condamnat la 3 ani şi 6 luni, Mihai Stoica a fost eliberat la începutul anului 2016, în februarie. Apropiat al lui Gigi Becali, fostul manager al Stelei a reajuns sub culorile roş-albastre, dar cu o funcţie subsidiară celei pe care fusese înainte de condamnare. În prezent, MM a redevenit omul care era înainte de condamnare: se ocupă cu ironiile şi conflictele înaintea partidelor cu adversarele din Liga 1. Atît pe facebook, cît şi pe teren sau la televiziuni.

713 zile de închisoare a fost privat de libertate Mihai Stoica

Jean Pădureanu

În iunie 2015, după un an de detenţie, dar aflat în stare gravă după declaraţiile avocatului, ale prietenilor, dar şi ale fostului condamnat, Jean Pădureanu a fost eliberat. Avînd pierderi grave de memorie, cel supranumit “Lordul” în perioada Cooperativei, a avut numai probleme de la reîntoarcere. Cea mai gravă a fost în momentul în care a căzut pe scări şi a fost dus la spital, fiind aproape de moarte. În prezent, locuieşte într-un apartament modest la Bistriţa şi este vizitat, din cînd în cînd, de către apropiaţi.

80 de ani este vîrsta pe care o are Jean Pădureanu

Condamnările din Dosarul Transferurilor

Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni

Cristian Borcea – 6 ani şi 4 luni

Victor Becali – 4 ani şi 8 luni

George Copos – 3 ani şi 8 luni

Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni

Gheorghe Popescu – 3 ani, o lună şi 10 zile

Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni

Gheorghe Neţoiu – 3 ani şi 4 luni.