Fotbal intern

Ioan Niculae, probleme financiare uriașe! Imperiul patronului de la Astra, spulberat!

06.11.2018 | 21:20
Ioan Niculae probleme financiare uriase Imperiul patronului de la Astra spulberat

Situație grea pentru finanțatorul fostei campioane a României. Ioan Niculae are probleme financiare uriașe, ceea ce ar putea să se răsfrângă în perioada următoare și asupra bugetului echipei de fotbal Astra Giurgiu.

FANATIK a aflat că, după ce firmele cele mai importante ale lui Niculae au intrat în insolvență, viitorul pare sumbru, în condițiile în care afacerile prin care spera să își revitalizeze capitalul sunt blocate. În plus, angajații rămași sunt din ce în ce mai nemulțumiți.

Problemele financiare uriașe îi dau bătăi de cap lui Ioan Niculae! Creditorii trag de Interagro!

Zilele trecute, Ioan Niculae a fost condamnat la trei ani şi 6 luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Vestea a căzut ca un trăsnet pentru afacerist, dar și pentru angajații săi. Inclusiv oamenii care se ocupă de destinele clubului de fotbal Astra Giurgiu sunt extrem de îngrijorați. Decizia instanței nu este definitivă, dar anunță un viitor incert.

Interagro
Interagro, principala companie a lui Ioan Niculae, se află în insolvență din 2016

Din informațiile FANATIK, Niculae are probleme financiare uriașe. Interagro, principala companie a renumitului milionar, este în insolvență, iar creditorii pun presiune pentru recuperarea datoriilor. Unul dintre aceștia ar fi cerut darea în plată a unui combinat deținut de Interagro. Pe de altă parte, Ioan Niculae, unul dintre investitorii de top ai României, se află acum în situația disperată de a nu putea vinde peste 10 mii de tone de lucernă! Nici alte business-uri pe care le gândise pentru a încerca să iasă din nebuloasa economică nu au dat rezultate. Angajații de la firmele sale sunt din ce în ce mai nemulțumiți, pentru că există restanțe salariale. Fără doar și poate, dacă lucrurile se vor înrăutăți, prin eventuala condamnare definitivă a lui Niculae, șansele supraviețuirii Astrei Giurgiu sub patronatul acestuia vor fi minime!

Și firma de taxi aerian este în insolvență! Avionul de lux al lui Niculae, scos la vânzare

Dovada că imperiul lui Ioan Niculae se spulberă încet, dar sigur a venit imediat după condamnarea definitivă a acestuia din aprilie 2015, în dosarul “Mită pentru PSD”. Atunci, patronul celor de la Astra Giurgiu a primit o pedeapsă de doi ani și sase luni. În același an, Interagro a scos la vânzare “bijuteria” de suflet a lui Niculae: avionul Hawker, model 900 XP, fabricat în 2011 și cumpărat de Inter Aviation cu 14 milioane de dolari!

Așa arată avionul de lux al lui Ioan Niculae

Doar că nimeni nu s-a înghesuit să plătească pentru aparatul de zbor, iar în acest an, unul dintre creditorii Interagro, Banca Transilvania, a publicat un anunț prin care îl scotea la vânzare. Prețul de pornire al licitației era la o treime din prețul de cumpărare, mai precis 5.171.000 de dolari. Problemele pentru Niculae se strâng, iar perioada când era considerat cel mai bogat român sunt din ce în ce mai îndepărtate.

Ioan Niculae Adina Niculae
Ioan Niculae alături de fiica sa Adina, cea care deținea firma Inter Aviation, la bordul avionului de lux

Sursa foto: economica.net

Tags: