Fotbal international

Ion Crăciunescu sare în apărarea lui Istvan Kovacs. “Aici nu e loc de glume proaste!”

19.11.2018 | 19:28
Ion Craciunescu sare in apararea lui Istvan Kovacs Aici nu e loc de glume proaste

Ion Crăciunescu sare în apărarea lui Istvan Kovacs, arbitrul care este în centrul unei controverse după Turcia – Suedia, scor 0-1, în Liga Naţiunilor. Marcus Berg a făcut o dezvăluire incredibilă la finalul partidei, după ce selecţionata antrenată de Mircea Lucescu a retrogradat în Divizia C.

Atacantul echipei naţionale a Suediei, Marcus Berg, susţine că Istvan Kovacs le-a promis scandinavilor că le va da două penalty-uri în repriza a doua, după ce le-a refuzat o lovitură de la 11 metri.

Istvan Kovacs, apărat de Ion Crăciunesc

Ion Crăciunescu a comentat în legătură cu acuzele atacantului suedez Marcus Berg la adresa lui Istvan Kovacs după ce a văzut faza penalty-ului acordat de arbitru român în a doua repriză a meciului Turcia – Suedia şi spune că e pe deplin justificat.

“Eu am văzut penaltiul pe care l-a dat şi am văzut că a fost penalti. Declaraţia este de om prost. Este o declaraţie de om prost. Nu ştiu dacă a fost o glumă a lui Istvan Kovacs. Nu se fac astfel de glume. Oricum o iei, dacă e o glumă, e o glumă proastă şi dacă nu e, e tot o prostie. Oricum o aşezi, tot în spaţiul ăsta e. Din ce am văzut eu, penaltiul acordat este corect. Dar ştiţi cum se zice uneori, «Gura bate fundul» şi arbitrii trebuie să fie foarte atenţi ce vorbesc şi ce spun jucătorilor. Aici nu e loc de glume proaste. Dacă a spus asta, e o glumă proastă”, a declarat Ion Crăciunescu pentru News.ro.

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru din România

“Nimeni nu spune că ai voie să vorbeşti despre asta, sau cealaltă. Dar tu trebuie ca un arbitru ce te afli, ca un judecător, eşti exact ca la tribunal, să fii atent ce vorbeşti cu oamenii pe care tu îi ai în faţă şi le judeci faptele. Trebuie să fii atent cum te exprimi, cum vorbeşti. Repet, oricum o iei, e o mare prostie. Dacă i-a spus sau nu, nu am cum să ghicesc”, a mai spus Ion Crăciunescu.