News

Ion Cristoiu, adevărul despre cum Viorica Dăncilă a ajuns „executantul” lui Traian Băsescu!

21.07.2019 | 12:40
Ion Cristoiu adevarul despre cum Viorica Dancila a ajuns executantul lui Traian Basescu

Jurnalistul Ion Cristoiu a spus adevărul despre cum Viorica Dăncilă a ajuns „executantul” lui Traian Băsescu! Analistul a făcut din nou topul oamenilor politici pe săptămâna în curs și a precizat că premierul se va răzgândi în privința taxării pensiilor speciale de peste 10.000 de lei, pe care ar fi trebuit să și-o asume ea, și nu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, cel care se află pe locul 5 în top.

Ion Cristoiu, adevărul despre cum Viorica Dăncilă a ajuns „executantul” lui Traian Băsescu!

“Pe locul 5 este domnul Eugen Teodorovici care a lansat acea idee extraordinară a taxei pe solidaritate pentru pensiile peste 100 de milioane, inimaginabil în România. Fiecare partid politic s-a grăbit să îi mituiască pe judecători și pe procurori. După părerea mea este o greșeală că i s-a dat domnului Teodorovici, asta trebuia să o asume premierul pentru că este chestiune de egalitate socială, nu se poate ca într-o țară unde oamenii au pensii de 15 milioane, unii să aibă 3.000- 4.000 de euro, fără să facă nimic, deci din punctul acesta de vedere îl pun pe locul 5, măcar că a lansat discuția, probabil că o să dea înapoi pentru că poate că de aia nici nu și-a asumat premierul”, a explicat Ion Cristoiu.

“Pe locul 4 este domnul Călin Popescu Tăriceanu pentru că a primit o lovitură în sensul că el chiar se pregătise să fie candidat unic, o să rămână candidatul ALDE. Dar nu are cum și o să rămână dintr-un singur motiv, partidul care nu are candidat propriu până la prezidențiale e terminat ca partid, anul prezidențialelor e un an de vedetism al unui partid. Ai candidat… E pe locul 4 că va avea o mare problemă că trebuie să decidă dacă rămâne în coaliție sau nu rămâne… foarte grea, pentru că dacă pleacă din coaliție, pierde partidul, toți miniștrii săi vor rămâne pentru că e greu să vă imaginați că un ministru, voi pleca, ei vor pleca miniștri pentru că vrea președintele partidului să ajungă…”, a afirmat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu, adevărul despre cum Viorica Dăncilă a ajuns „executantul” lui Traian Băsescu! Viorica Dăncilă
Ion Cristoiu spune că Viorica Dăncilă face acum exact ce a anunțat Traian Băsescu. Sursa foto – facebook

Podiumul în viziunea lui Ion Cristoiu

 „Locul 3 domnul Mircea Geoană, v-am spus… pentru că are cea mai înaltă funcție deținută de un român în istoria modernă. Și pentru că a reabilitat PSD, locul 2 este Viorica Dăncilă care așa, mai țineți minte, cu taca-taca începe să facă, cu pași mici, ea acuma toată vara așa cum a sfătuit-o simpatia dumneavoastră Traian Băsescu, va fi numai în țară, va lua fiecare … toate filialele și probabil că mai mult ca sigur pe 3 va fi desemnată candidat”, a susținut Ion Cristoiu.

„Este Gabriela Firea care e pe locul unu, noi trebuie să spunem acest clasament este al spectacolelor mediatice, nu spunem că cine e pe locul e apreciat față de ăla. Ea este vedeta, a venit de la tratament și acum e prezentă în primul rând, a dus o contribuție uriașă pentru Dăncilă scoțându-l din joc pe domnul Tăriceanu care era, nu putea să fie candidatul PSD. (…) Ar trebui să îi mulțumească doamna Dăncilă pentru că i-a deschis drumul, poate să îi ofere dacă să fiu răutăcios, o rectificare bugetară de care Gabriela Firea are nevoie că altfel dă faliment Primăria”, a conchis Ion Cristoiu.