News

Ion Cristoiu știe de ce se întoarce Elena Udrea în țară: „Sunt două motive”

08.07.2019 | 17:57
Ion Cristoiu stie de ce se intoarce Elena Udrea in tara Sunt doua motive

Cunoscutul jurnalist și analist politic Ion Cristoiu a scris pe blogul său de pe Mediafax motivele pentru care Elena Udrea a decis să se întoarcă în țară. Cristoiu a prezentat două motive pentru care fostul ministru a preferat să părăsească statul Costa Rica în care s-a exilat după numeroasele condamnări pe care le-a primit din pricina dosarelor sale.

De ce se întoarce Elena Udrea în țară? Ion Cristoiu știe două motive

Sunt două motive pentru care Elena Udrea cred eu că a revenit în ţară, înţelegând că a plecat din Costa Rica. Primul, pe care îl ştiu numai eu sau îl bănuiesc numai eu, ţine de cartea anunţată de Elena Udrea, că a lucrat, lucrează la ea sau a terminat-o, o carte pe care mi-a semnalat-o mie şi m-am angajat public că o vom tipări la Editura Mediafax sub supravegherea mea. Din câte am înţeles, din corespondenţa minimă cu Elena Udrea, pe această temă, ea era în Costa Rica, probabil că se va relua discuţia odată ajunsă în România, această carte se referă la coşmarul prin care a trecut în Costa Rica”, a spus Cristoiu.

Jurnalistul susține că Udrea a fugit din țara latino-americană, înainte ca mărturisile sale despre acea țară să îi dăuneze: „E clar că, plecând de la subiectul cărţii că Elena Udrea nu se simte deloc bine în Costa Rica, nu numai în închisoare, ci şi în realităţile din Costa Rica, şi doi, că dacă la un moment dat şi intenţionează să publice o asemenea carte, chiar fragmente din ea, ar deranja enorm autorităţile din Costa Rica. De asta cred că a plecat”, a declarat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu știe de ce s-a întors în țară Elena Udrea
Ion Cristoiu știe de ce s-a întors în țară Elena Udrea *foto: inpolitics.ro

Elena Udrea beneficiază de completurile de 3 judecători

Ion Cristoiu a scris că al doilea motiv pentru care Elena Udrea se întoarce în România este noua decizie CCR privind completurile de 3:

„Al doilea motiv al venirii surprinzătoare şi pentru mine, trimite la decizia CCR privind completurile de 3. M-am întrebat cine sunt cei care beneficiază de această decizie deoarece e limpede că nu Liviu Dragnea pe care din start trebuie să-l scoatem dintre beneficiari. S-a publicat o listă la vremea respectivă, pe primul loc era Vâlcov. Era la un moment şi Elena Udrea. Din start am declarat că Vâlcov nu e un personaj important ca să se dea o asemenea decizie, controversată în continuare, după părerea mea, şi când a venit vorba despe Elena Udrea, neştiind că va veni, am zis, da, poate să fie o posibilă beneficiară. Acum, când avem ştirea că a venit, vă spun că Elena Udrea este principala beneficiară”, a adăugat analistul.

Reamintim faptul că Elena Udrea a fost arestată, în octombrie anul trecut, odată cu Alina Bica în Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României după condamnarea în dosarul Gala Bute, însă cele două au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia Curţii Constituţionale privind completurile de 5 judecători.