News

Ion Cristoiu îl atacă pe Rareş Bogdan după cazul Caracal: “S-a năpustit să reabiliteze încălcarea Constituţiei

29.07.2019 | 13:43
Ion Cristoiu il ataca pe Rares Bogdan dupa cazul Caracal Sa napustit sa reabiliteze incalcarea Constitutiei

Ion Cristoiu, reacție dură pe marginea cazului din Caracal, care a șocat și revoltat întreaga opinie publică. Cunoscutul jurnalist și analist politic lansează un atac dur la adresa celor pe care îi cataloghează drept „agenți sub acoperire din presă și politică”, printre aceștia numărându-se și Rareș Bogdan.

Ion Cristoiu, acuzații dure la adresa lui Rareș Bogdan

Într-un interviu acordat recent, gazetarul susține că nu poate fi vorba de un vid legislativ care să fi împiedicat intervenția oamenilor legii, ci, mai degrabă, cutremurătoarele crime din Caracal au devenit instrumente ale unor forțe obscure, nostalgice după vremurile în care țara noastră se afla sub asprul regim al dictaturii, care limita drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Nu există niciun vid legislativ. Din nenorocire, ca în toată perioada postdecembristă, o tragedie e folosită de forţe mai mult sau mai puţin obscure, nici măcar politice, pentru a-şi rezolva interesele. Am remarcat că SRI prin divizia de presă rămâne în continuare nostalgic al perioadei când era dictatorul dicta în România, ceea ce înseamnă că tot ce a făcut până acum Eduard Hellvig în materie de aşa-zisă democraţie şi transparentizare a fost o comedie şi acum când s-a ivit prilejul, agenţii sub acoperire din presă şi din politică, în frunte cu Rareş Bogdan s-au năpustit să reabiliteze încălcarea gravă a Constituţiei de către SRI de pe vremea binomului SRI- DNA. ”,  a declarat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu, reacție dură la adresa lui Rareș Bogdan. Sursa foto: realitateatv.net
Ion Cristoiu, reacție dură la adresa lui Rareș Bogdan. Sursa foto: realitateatv.net

Ion Cristoiu iese la atac în cazul crimelor din Caracal

Totodată, Ion Cristoiu condamnă vehement atitudinea celor care se folosesc de acest caz care a șocat opinia publică și nu numai, pentru a permite SRI, cât și altor insitutuții ale statului să limiteze drepturile omului. În plus, analistul politic îi îndeamnă pe cetățeni să nu se lase induși în eroare de aceste practici.

Deci încă o dată profesionalismul în astfel ce cazuri se verifică tocmai în condiţiile, cum se întâmplă şi în occident, şi în America, în condiţiile respectării riguroase a drepturilor omului. Repet a folosi în chip mizer acest caz pentru a pleda pentru o încălcare a drepturilor omului de către SRI, ce către procuratură şi de către alte instituţii de forţă mie mi se pare un lucru foarte primejdios şi e regretabil că presa independentă nu a luat atitudine faţă de această tresărire a ofiţerilor sub acoperire din politica şi din presă care la comanda SRI actual s-au năpustit să ceară o limitare a drepturilor omului, o întoarcere la vremurile de dictatură”, a mai spus Ion Cristoiu.

 

 

 

Tags: