Sporturi

Ion Ţiriac îi acuză pe organizatorii de la Roland Garros şi cere mutarea turneului din Paris

21.12.2018 | 14:45
Ion Tiriac ii acuza pe organizatorii de la Roland Garros si cere mutarea turneului din Paris

Ion Ţiriac a cerut mutarea turneului de la Roland Garros! Ion Ţiriac şi-a mărturisit nemulţumirea legată de cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, în presa din America. Marele magnat român este de părere că organizatorii turneului parizian nu sunt capabili de a face mai mult în privinţa arenelor pe care le pun la dispoziţie jucătorilor an de an, mai ales pentru că nu au reuşit să acopere o arenă pentru a evita problemele atunci când vremea nu este tocmai potrivită pentru tenis.

Pentru ca partidele de la Roland Garros să se desfăşoare la un nivel optim, organizatorii ar trebui să acopere cel puţin o arenă pentru a avea siguranţa că programul turneului nu este complet dat peste cap în cazul precipitaţiilor abundente. Ion Ţiriac a declarat de curând în presa din Statele Unite ale Americii că turneul major de la Paris ar trebui mutat la Versailles.

Marele magnat român face acuzaţii grave la adresa organizatorilor de la French Open

Patronul turneului “Mutua Madrid Open” îi acuză pe organizatori pentru situaţia în care a ajuns turneul. Acesta se desfăşoară în luna mai, când vremea se strică de obicei, iar acest lucru le dă mari bătăi de cap organizatorilor. De asemenea, televiziunile au şi ele de suferit deoarecele întreruperea sau amânarea partidelor fac aproape imposibil de transmis meciurile.

French Open este deocamdată singurul turneu de Grand Slam care nu dispune de măcar o arenă acoperită, fapt din ce în ce mai greu de crezut având în vedere banii implicaţi în acest sport. “Turneul trebuia mutat la Versailles, unde ar fi beneficiat de un acoperiș. Această problemă a acoperișului este ridicolă. Sunt 200 de țări care televizează turneul, iar Roland Garros este singurul loc unde nu se joacă dacă plouă. Ce este acest sport? Ce imagine dați voi Parisului? Nu înțeleg de ce au așteptat atât!”, a declarat Ion Țiriac potrivit Tennis World USA.