News

Ion Țiriac, după victoria Simonei Halep la Wimbledon: „Are un talent nativ nemaivăzut!”

13.07.2019 | 17:48
Ion Tiriac dupa victoria Simonei Halep la Wimbledon Are un talent nativ nemaivazut
Ion Țiriac a comentat victoria Simonei Halep la Wimbledon

Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis și managerul Simonei Halep a fost invitat de experții EuroSport să povestească de unde a apărut victoria Simonei la Wimbledon, după o finală câștigată pe iarba londoneză în stil de mare campioană în fața legendarei Serena Williams, scor 6-2, 6-2. Țiriac a explicat care au fost secretele Simonei în turneul de mare slem de la Londra.

Ion Țiriac, despre victoria Simonei Halep la Wimbledon

Ion Țiriac a răspuns despre traseul Simonei din acest turneu: „Povestea are 2 săptămâni. Când a început să joace după Roland Garros, când nu a jucat ce i-ar fi plăcut, a început să joace în interiorul turneului. S-a antrenat în timpul Wimbledon, a început să joace din ce în ce mai bine. I-am zis că dacă poate să o miște pe Serena Williams, are o șansă importantă azi.”

Cât despre secretul victoriei lui Halep la Wimbledon, Țiriac a spus: „A început să își folosească puțin mai mult armele proprii. Din punctul meu de vedere are un talent nativ nemaivăzut. Reverul în lung de linie e printre cele mai bune pe care le-am văzut. Simona e foarte rapidă, dar încă nu se folosește la maxim de viteza ei. Încă nu se așează cum trebuie pe minge. Are abilitatea de a juca demivoleul. A jucat exact ce trebuia să facă.”

Ion Țiriac a comentat victoria Simonei Halep la Wimbledon
Ion Țiriac a comentat victoria Simonei Halep la Wimbledon *foto: bbc

Ion Țiriac speră ca victoria Simonei Halep să îi inspire pe români

Miliardarul român a vorbit și despre importanța victoriei Simonei Halep la Wimbledon pentru România: „Într-o țară cu 22 de milioane de locuitori este cea mai mare personalitate sportivă, chiar și înainte de Wimbledon. Cred că acest triumf va aduce la tenis încă 10.000 de copii. Asta îmi doresc cel mai mult”.