Fotbal international

Ionuț Lupescu s-a întors în cadrul UEFA la nici un an de la pierderea alegerilor FRF. Ce spunea atunci

09.03.2019 | 00:10
Ionut Lupescu sa intors in cadrul UEFA la nici un an de la pierderea alegerilor FRF Ce spunea atunci

Gazeta Sporturilor anunță că Ionuț Lupescu s-a întors în cadrul UEFA la un an de la pierderea alegerilor FRF, asta deși în acel moment spunea că nu va mai reveni vreodată într-o funcție la forul european.

Ionuț Lupescu s-a întors în cadrul UEFA

Lupescu a confirmat informația pe care Florin Prunea, fostul său coleg din Generația de Aur o dezvăluise în urmă cu trei luni. „Kaiserul” nu a oferit însă detalii despre funcția propriu-zisă pe care o ocupă acum în cadrul UEFA.

„Am semnat un alt contract și mă ocup de un proiect nou. E vorba despre o colaborare pe care UEFA o are cu alte confederații. Acestea au cerut sprijin din partea UEFA pe parte tehnică și mi s-a oferit mie acest proiect, iar eu am acceptat” -a declarat Lupescu pentru GSP

Razvan Burleanu l-a invins pe Ionut Lupescu la alegerile FRF
Razvan Burleanu l-a invins pe Ionut Lupescu la alegerile FRF

Ce spunea Lupescu în aprilie 2018

În aprilie anul trecut, Ionuț Lupescu a candidat la alegerile FRF și, chiar dacă părea favorit datorită susținerii puternice de care se bucura din partea oamenilor importanți din fotbal și nu numai, tot Răzvan Burleanu a fost cel care a câștigat

Înainte de alegeri, Lupescu a demisionat din cadrul UEFA, anunțând prin intermediul contului său oficial de Facebook că nu va mai reveni acolo, chiar dacă va pierde alegerile, lucru care, în cele din urmă, s-a întâmplat.

Reconfirm şi pe această cale că nu mă voi întoarce la UEFA, indiferent de rezultatul alegerilor din 18 aprilie, pentru că ceea ce am spus în această campanie a fost 100 la sută adevărat” – scria Lupescu pe Facebook în urmă cu un an, înainte de alegerile FRF.

Ionuț Lupescu a strâns 74 de selecții la echipa națională, marcând șase goluri. Ca jucător, cea mai mare parte din cariera sa și-a petrecut-o în Germania, la Bayer Leverkusen și la Borussia Monchengladbach. În România a jucat doar pentru Dinamo.