Fotbal intern

Negoiţă renunţă: “Mă retrag”. Cât vrea pe Dinamo

Nu mai este cale de întors pentru Ionuţ Negoiţă! Pleacă de la FC Dinamo Bucuresti. Cât costă, de fapt, clubul.
13.11.2017 | 18:22
Negoita renunta Ma retrag Cat vrea pe Dinamo

“Mi-aduc aminte acum după ce am deschis TV-ul, că Gigi Mulţescu mi s-a spus un lucru: <La ce aţi intrat la Dinamo cu atâtea datorii, e o problemă. Că trebuie investit şi în jucători>. Acum, sau pe parcurs, i-am dat dreptate. Greşeala mea a fost că am preluat un club cu datorii mari, cu probleme finaciare foarte grave, la limită aş putea spune. Pot spune că după aproape cinci ani petrecuţi la Dinamo, cu bune şi rele, n-aş considera ca o înfrângere. Am salvat un club, nu am câştigat campionatul, dar faptul că Dinamo trăieşte este o realizare. Decizia mea e ireversibilă. Şi în alte dăţi am zis, dar am revenit asupra deciziei. Acum vă spun că asta e 100% decizia mea. Preţul e unul modic, prin comparaţie cu ce am investit.

Eu domnului Badea am să-i dau 2 milioane şi dau clubul pe încă două. Vreau ca cel care vine după mine să nu aibă povara achiziţiei clubului, ca să ducă Dinamo acolo unde îmi doresc şi eu. Numai în bază am investit 1 milion de euro. Cel care vine cumpără un club care are Săftica, are maşini, autocar. Probabil că numai partea materială valorează 4 milioane. Este total fals că se vrea a se vinde tot. Sub nicio formă. Eu am spus şi actualei conduceri, care rămâne să gestioneze până vine un investitor.

Dinamo costă 4,9 milioane de euro

Nu se vrea a se vinde în masă, sunt jucători care au mulţi ani la Dinamo şi ar fi bine să facă un pas înainte şi să treacă la alt nivel. Sunt discuţii. Şi Nedelcearu are deja 3 ani aici. Ciobotariu, care joacă meci de meci la Târgovişte, care joacă pe aceeaşi poziţie. Are tot ce îi trebuie ca să joace la Dinamo. Viitorul este pregătit, avem jucători împrumutaţi în Liga1, Liga 2, la juniori. 

Şi fanii se pot implica, aşa cum este la cluburile mari. Dinamo are suporteri mulţi, care pot gestiona un asemenea club. Nu mi-am putut onora datoria faţă de domnul Badea, nu am putut să joc pe toate fronturile. Domnul Badea trebuie să-şi recupereze banii. Pe lângă cei patru milioane, mai sunt încă vreo 900.000 de euro datorii. Nu mai pot ţine toată povara pe umerii mei. Nu înseamnă că Dinamo pentru mine nu înseamă nimic.

Trebuie să vină cineva să preia cârma lui Dinamo, să fie mai mult persoane care să facă lucrul acesta.  O să am o discuţie şi cu domnul Badea, să vă ce părere are. Cei din actuala conducere rămân. Până în vară, bugetul este asigurat. Sunt câţiva jucători care vor pleca, Nemec intră în ultimele şase luni şi vrea să plece în străinătate. Am vrut să anunţ oficial că mă retrag.

Dinamo e un brand mai mare ca CFR şi se va găsi un investitor. Cred că a fost un moment de rătăcire pentru Dănciulescu”, a spus Ionuţ Negoiţă la un post de televiziune.