Fotbal intern

Dinamo spre FCDB, după modelul FCSB. Negoiţă vrea să renunţe!

Ionut Negoita vrea sa renunte la Dinamo. Situaţia la club este explozivă în acest moment, iar problema nu are nicio legătură cu meciul de la Craiova sau cu rezultatele slabe ale echipei din...
18.09.2017 | 00:07
Dinamo spre FCDB dupa modelul FCSB Negoita vrea sa renunte

Ionut Negoita vrea sa renunte la Dinamo. Situaţia la club este explozivă în acest moment, iar problema nu are nicio legătură cu meciul de la Craiova sau cu rezultatele slabe ale echipei din începutul de campionat. Cosmin Contra e la un pas să plece la echipa naţională, Adrian Mutu e şi el cu bagajele făcute pentru a ajunge la FRF! În plus, Ionuţ Negoiţă se gândeşte să renunţe la club, în acest moment. FANATIK a anunţat aceste lucruri încă din ediţia tipărită numărul 658, din 1 septembrie 2017.

Datoria pe care trebuie să i-o plătească Negoiţă lui Badea în luna noiembrie aduce penuria. Contra şi toţi jucătorii de valoare vor pleca, iar numele pe care îl va folosi echipa va trebui schimbat! Toată lumea la Dinamo aşteaptă luna noiembrie pentru a vedea ce se întâmplă cu clubul. Aceasta este data scadentă a datoriei pe care Ionuţ Negoiţă trebuie să i-o plătească lui Nicolae Badea pentru dreptul de folosinţă a mărcii Dinamo, care se află în proprietatea societăţii comerciale a ultimului. Consecinţele, însă, au început deja să apară. Negoiţă nu mai investeşte niciun ban în echipă şi chiar vrea să scape de jucători!Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Au început deja şicanele

Oamenii lui Nicolae Badea susţin că datoria este de 3 milioane de euro: două milioane de euro valorează acţiunile vândute în martie 2013, plus un milion datorii neachitate din folosirea diferitelor spaţii de la stadion la meciuri şi antrenamente. Negoiţă & Co. spun că datoria totală e în jur de 1,5 milioane de euro. De partea oricui ar fi dreptatea, ideea e că vorbim despre bani mulţi, bani pe care, evident, Negoiţă nu-i are în acest moment. Iar de data asta Badea nu mai pare dispus să cedeze la capitolul timp, aşa că despre o altă amânare nu poate fi vorba şi nici termenul „reeşalonare” nu intră în discuţie. Badea “i-a arătat deja pisica” lui Negoiţă, prin închiderea tribunei oficiale şi a parcării la meciul de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, iar următorul pas a fost crearea unei noi echipe, înscrisă în Liga 4, care deţine marca Dinamo. Deci, Negoiţă trebuie să aibă în noiembrie o sumă importantă de bani pe care să o vireze în contul lui Badea. FANATIK a analizat ce se poate întâmpla dacă…

1.…Negoiţă plăteşte

Din iarnă, doar cu jucătorii împrumutaţi!

Deja au început plecările din „Ştefan cel Mare”. Albin, Busuladzic sau Bumba au părăsit echipa şi asta nu pentru că Negoiţă vrea să-i satisfacă dorinţele lui Contra. Transferuri nu se vor mai face deloc. În plus, chiar acum toată echipa e de vânzare, iar cei care nu vor avea parte de oferte vor face obiectul unei renegocieri de contract, care e foarte posibil să se termine cu rezilierea cu acordul părţilor! Informaţiile FANATIK spun că Negoiţă a cerut deja o listă completă cu jucătorii pe care Dinamo i-a împrumutat la diverse echipe din ţară, pentru a şti pe cine se poate baza din iarnă sau din sezonul următor!

La revedere, Contra! Oricum e prăpastie în vestiar

Plecarea lui Cosmin Contra de la Dinamo a devenit deja o chestiune de zile. Oricum, situaţia antrenorului nu este una foarte bună, indiferent de problemele financiare. În acest moment, Ionuţ Negoiţă s-ar despărţi şi… ieri de tehnician, însă e speriat de o demitere pentru că ar trebui să le plătească clauze de reziliere destul de mari lui Contra şi staffului său. Mai ales că atmosfera din cadrul lotului nu e una foarte bună. În acest moment, e o adevărată prăpastie între Contra şi jucători. În special românii din lot nu se mai înţeleg deloc cu antrenorul, despre care spun că are o personalitate foarte conflictuală şi este greu de înţeles. Două sunt capetele de acuzare: primul, nu atât de serios pentru că face parte probabil din cârcotelile clasice, este că i-ar favoriza pe străinii din lot. Al doilea, însă, vorbeşte despre o atitudine arţăgoasă şi arbitrară, plus cuvinte urâte şi ameninţări cu diverse corecţii fizice pe la antrenamente!

2.…Negoiţă nu plăteşte

Adio, Dinamo, bun venit procese şi FCDB!

Din start trebuie spus că lucrurile scrise la partea cu „Negoiţă plăteşte” sunt valabile şi aici. Însă mai sunt si alte repercusiuni, mult mai seriose! Cea mai gravă consecinţă a unei eventuale neplăţi ar fi retragerea dreptului de folosinţă al numelui Dinamo. Odată cu asta, pe termen scurt sau lung, fanii s-ar îndepărta de echipă, pentru că unul dintre puţinele mândrii ale suporterilor rămăsese faptul că erau ultima echipă de tradiţie a Bucureştiului care juca în prima ligă fără probleme de brand. Mai ales că e greu de crezut că nu se va întâmpla ca la Craiova sau la Steaua, adică un şir interminabil de procese, care ar îndepărta pe toată lumea. Echipa cu marca Dinamo ar fi cea din Liga 4, însă Badea nu are nicio garanţie că emulaţia de la CSA Steaua va avea corespondent şi la Dinamo. Ba din contră!

Nu mai joacă pe Dinamo!

„Arena Naţională” va rămâne singura „casă” pentru echipa lui Negoiţă. Acesta are oricum datorii imense la CS Dinamo pentru chiria stadionului şi plata utilităţilor la antrenamente, iar firma lui Badea nu îi va mai permite accesul la „oficială” sau în parcare. Deci, toate meciurile pe „Arenă”, fapt care înseamă inclusiv pierdere de bani în afară de duelurile cu FCSB sau de meciuri de clasament mai importante. Echipa ar rămâne astfel într-o situaţie doar puţin mai bună decât cea a Rapidului! Adică ar exista, dar va fi greu în condiţiile date să mai prindă şi play-off-ul!

„Domnul Negoiţă are de peste 4 ani o obligaţie de plată. Suma este la fel ca în martie 2013. Să-mi dea banii şi totul se rezolvă. Poate îl ajută domnul Becali pe domnul Negoiţă să plătească suma respectivă, că tot a fost junior la Dinamo”

Nicolae Badea

92,93% din acţiunile lui Ionuţ Negoiţă au fost puse sub sechestru asigurator în contul datoriei de 2.000.000 de euro către Nicolae Badea, conform hotărârii Curţii de Apel din 12 ianuarie