Fotbal intern

Ionuţ Radu, la naţionala mare? “Se va termina şi perioada lui Tătăruşanu”

29.09.2018 | 12:00
Ionuţ Radu, la naţionala mare? Cristian Săpunaru şi Ciprian Tătăruşanu în meciul de fotbal dintre Serbia şi România

Helmuth Duckadam, salvatorul din poarta Stelei la Sevilla, a vorbit despre schimbrea de generaţii de la echipa naţională. Cu portari foarte buni la naţionalele mici, preşedintele de imagine de la FCSB crede că în scurt timp Ciprian Tătăruşanu şi Costel Pantilimon vor spune adio naţionalei, urmând ca locurile lor să fie luate de goalkeeperi precum Ionuţ Andrei Radu sau Andrei Vlad.

Cei doi înlocuitori ai lui Duckadam sunt portarii lotului naţional U21, ce are şanse foarte mari de a se califica la Campionatul European de anul următor. Cu Panti şi Tătă ajunşi la vârste de 31, respectiv 32 de ani, fostul mare portar crede că schimbul acesta de generaţie se va face natural, pe viitor, urmând ca la Campionatul European din 2024 aceştia să facă parte deja din lotul României ca jucători maturi:

Ionuţ Radu şi Andrei Vlad, văzuţi la naţionala mare

”Avem o generaţie foarte bună la U21. Trebuie să avem grijă de ei şi vor reuşi să facă o figură frumoasă la Campionatul European de la anul. La EURO 2024 vom avea portari maturi. Avem tineri foarte talentaţi în România, iar peste 6 ani vor ajunge la maturitate. Andrei Radu, Andrei Vlad şi mai sunt şi alţii care vin din spate. Peste 3-4 ani, se va termina şi perioada lui Pantilimon şi Tătăruşanu”, a declarat Helmuth Duckadam la ProSport Live.

Ionuţ Radu, la naţionala mare? Portarul salută fanii după meciul de fotbal dintre România U21 şi Bosnia-Herţegovina U21 din preliminariile EURO 2019, disputat pe stadionul Central din Ovidiu, marţi, 11 septembrie 2018.
Ionuţ Radu, la naţionala mare? Portarul salută fanii după meciul de fotbal dintre România U21 şi Bosnia-Herţegovina U21 din preliminariile EURO 2019

Echipa naţională de seniori joacă în Liga Naţiunilor, competiţie pe care a început-o cu două remize, în timp ce “tricolorii” mici mai au de disputat două jocuri din cadrul grupei de calificare la EURO 2019, cu Ţara Galilor şi Liechtenstein. La U 21, căpitan este chiar Ionuţ Radu, cel pe care Duckadam îl recomandă pentru echipa de seniori. Toate meciurile naţionalelor sunt transmise în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.

Citeşte şi:

  • Cum a ajuns Contra selecționer! Neamțul Daum l-a recomandat la națională
  • FIFA îi laudă pe Gică Hagi şi Cosmin Contra! “Au aprins scânteia revenirii naţionalei României”
  • Gabi Tamaş, chemat la naţională de Cosmin Contra pentru meciurile cu Serbia şi Lituania!